700.000€ για αποκατάσταση του ΧΥΤΑ προανήγγειλε ο Δήμαρχος

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Ζακύνθου μαζί με τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπο το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ευάγγελο Καπετάνιο και αντικείμενο την λειτουργίας της οριστικής λύσης, που θα δοθεί με την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Λιβα, καθόσον, το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Ωστόσο, φρόντισε πριν ταξιδέψει και με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να αποστείλει έγγραφο στον ΦΟΣΔΑ καλώντας τη διοίκησή του να μην χρησιμοποιηθεί άλλο ο δημοτικός χώρος του ΧΥΤΑ Ζακύνθου, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει κλείσει από τις 30 Οκτωβρίου 2017, αφού από τότε έχει να ανέβει εκεί απορριμματοφόρο.
Για του λόγου το αληθές ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε πως “τους τελευταίους δύο μήνες τα απορρίμματα είναι στους δρόμους και πλέον έχουν αρχίσει να μαζεύονται μετά από την έναρξη της λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση “Λίβας”, όπως προβλέπει το σχέδιό μας”.
Διευκρινίζει, μάλιστα, πως ο χώρος του ΧΥΤΑ στον Σκοπό “ελέγχεται από τον ΦΟΣΔΑ και η μόνη κίνηση που πραγματοποιείται είναι του λυματοφόρου για τα στραγγίδια του βιολογικού”.
Μάλιστα, προανήγγειλε πως μέσα στο 2018 θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα αποκατάστασης του χώρου από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως αναμένονται πρωτοβουλίες για το ΧΥΤΑ, ο οποίος έπαψε να λειτουργεί με απόφαση του Δ.Σ. του ΦοΣΔΑ στις 12 Δεκεμβρίου του 2017.
Και καταλήγει ο Δήμαρχος “ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και τους γνωρίζουμε πως οι κόποι μας επί 3 χρόνια δεν πήγαν χαμένοι και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με εθνικούς πόρους και από το ΕΣΠΑ, υλοποιείται για ΠΑΝΤΑ και ο εφιάλτης των απορριμμάτων δεν θα ξαναχτυπήσει την πόρτα της Ζακύνθου. Παρά τους «εφιάλτες» που ήθελαν για λόγους μικροπολιτικής να διαιωνίζεται το πρόβλημα, ο Άγιος Διονύσιος και ο Θεός είναι μαζί μας”.