Με 2018 ελπίδες να αλλάξουμε

Του Μάκη Δραγώνα

Κανένας δεν τρέφει ασφαλώς την ψευδαίσθηση ότι τα χειρότερα πέρασαν. Δεν πλουτίσαμε αλλά δεν πτωχεύσαμε. Αλλά εκείνο που παράλληλα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά που θα σημαδέψει ανεξίτηλα το μέλλον του τόπου, με όσα θα γίνουν και τα όσα δεν θα γίνουν.

Η έξοδος και η πολιτική σταθερότητα
Ο Ντέκλαν Κοστέλο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση, κλείνοντας τα σενάρια περί τέταρτου μνημονίου. Η Deutche Bank προεξοφλούσε ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, το επόμενο καλοκαίρι. Στην παρούσα συγκυρία μάλλον συμπυκνώνεται και η ανάγνωση που κάνει η “Wall Street Journal”, «Η θεραπεία της Ευρώπης από την κρίση ξεκινά και τελειώνει με την Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα και εξηγεί παραθέτοντας συγκεκριμένους αριθμούς. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, όπου η οικονομία βρίσκεται σε σημείο βελτίωσης, θα πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες να στηρίζουν και να επιταχύνουν την έξοδο της οικονομίας από το τέλμα. Για το καλό της χώρας και όχι της όποιας κυβέρνησης.

Στο κάδρο αυτό και η Ζάκυνθος
Εάν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αμφιβάλλουν αν η Ζάκυνθος είναι ο τόπος που όλα μπορούν να συμβούν, που αναρωτιούνται αν το όνειρο των πατέρων μας είναι ακόμα ζωντανό στις μέρες μας, που εξακολουθούν να αμφισβητούν τη δύναμη της κοινωνίας, η πολιτική εκπροσώπηση του τόπου μας δίνει την ανάπτυξη. Είναι η απάντηση των ανθρώπων που πίστεψαν ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι αλλιώς! Είναι η απάντηση που δίνουν οι νέοι και γέροι, πλούσιοι και φτωχοί, Δημοκρατικοί και όλων των χρωμάτων, ότι ουδέποτε υπήρξαν μια συλλογή ατόμων ή πράσινων ή γαλάζιων, αλλά οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του Ζακυνθινού λαού. Κατακτώντας, για τρίτη συνεχή φορά, τη βουλευτική έδρα (μονοεδρική) και να καθιερώνεται από την ηγεσία του κόμματος στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού και κατόπιν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ο Σταύρος Κοντονής. Αυτή η νίκη πρέπει να είναι η νίκη του ζακυνθινού λαού. Το μέγεθος του έργου που βρίσκεται μπροστά του είναι τεράστιο και οι προκλήσεις που θα φέρει ο νέος χρόνος είναι οι σοβαρότερες της ζωής μας. Θα είναι μακρύς ο δρόμος, η ανάβαση δύσκολη. Μπορεί να μη φτάσει ούτε ένας χρόνος, ούτε ακόμα και το διάστημα μιας θητείας. Αλλά για τη Ζάκυνθο, για την πατρίδα του να υπάρξει περισσότερο αισιόδοξος να φτάσει στους στόχους του. Να τα αλλάξει. Ας επικαλεστούμε λοιπόν ένα νέο πνεύμα πατριωτισμού, προσφοράς και ευθύνης. Ας αντισταθούμε στον πειρασμό να πέσουμε ξανά στη λογική του κομματισμού και της μικρότητας, της ανωριμότητας που για τόσο καιρό έχει δηλητηριάσει την πολιτική μας. Ο Βουλευτής και Υπουργός Σταύρος Κοντονής δεν κέρδισε όλους τους Ζακυνθινούς με την ψήφο τους, αλλά ας ακούει τη φωνή τους, γιατί είναι ο πολιτικός τους εκπρόσωπος. Η μοίρα είναι κοινή, ο νέος χρόνος οπλισμένος από την ανθεκτική δύναμη των ιδανικών μας, της δημοκρατίας, την ελευθερία και την άσβεστη ελπίδα, γιατί όσο αναπνέουμε ελπίζουμε με 2018 ελπίδες. Η πολιτική εκπροσώπηση μπορεί να απαντήσει με το αιώνιο πιστεύω που αποτελεί την επιτομή του πνεύματος του Ζακυνθινού λαού.
Ναι μπορούμε!

φωτο: Star.gr