Περιφέρεια Ιονίων Νήσων | Άνοιγμα στους απόδημους Έλληνες του Καναδά

Ολοένα και πιο κοντά στον απόδημο ελληνισμό θέλει να έρθει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτό επιχειρεί μέσα από την μεγάλη τηλεοπτική καμπάνια η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, στο πρόγραμμα “Laval & Montreal Odyssey TV”.
Σε αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζονται video τα οποία εναλλάσσονται κάθε βδομάδα και τα οποία εμφανίζουν τα νησιά ως ενιαίο προορισμό, αλλά και ταυτόχρονα προβάλλουν το κάθε νησί χωριστά.
Ενδιάμεσα των προβολών αυτών, υπάρχουν 4λεπτα και 5λεπτα με παρουσιαστές, οι οποίοι αναφέρονται στην ιστορία, στις ομορφιές, στα αξιοθέατα, στην κουλτούρα, στη μουσική, στα λαογραφικά στοιχεία, ενημερώνοντας και προσελκύοντας έτσι τον Απόδημο Ελληνισμό στον Καναδά.
“Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέσαμε στόχους και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη στρατηγική στον τομέα της τουριστικής προβολής, μακριά από τα τετριμμένα. Η επιλογή μας αυτή επιβραβεύτηκε και είναι φανερό ότι συμβάλλαμε στην συνεχιζόμενη άνοδο που παρουσιάζουν οι τουριστικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά τα τελευταία χρόνια” μας δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.
Με το γεγονός της σύνδεσης των νησιών μας με Διεθνείς αεροπορικούς κόμβους της Ευρώπης όπως το ‘Heathrow’ του Λονδίνου και το ‘Frankfurt international’ της Φρανκφούρτης, παρέχεται τόσο στους ομογενείς όσο και σε άλλους επισκέπτες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλα μέρη υπερπόντια, την ευκαιρία να μας επισκεφτούν ανετότερα και συντομότερα.
“Ολα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Η θετική ταξιδιωτική εμπειρία όχι μόνο είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των επισκεπτών μας, αλλά και θα αποτελέσει ανάλογο πρόκριμα για την επόμενη”, δηλώνει ο κ. Γαλιατσάτος και προσθέτει “όλα συμβάλλουν στο να ενισχυσουν τη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των συναφών “δορυφορικών” περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων και την τοπική οικονομία γενικότερα. Τα παραπάνω γεγονότα, κατά συνέπεια επιτρέπουν να διαχέονται ακόμα καλλίτερα τα οφέλη από τον τουρισμό στο Κοινωνικό σύνολο, κάτι που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”.

φωτο: Insider