Έκθεση “Vakantiebeurs 2018” | Ζακυνθινό σεργιάνι με προοπτικές στην Ουτρέχτη

Από την τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs 2018” στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας ξεκίνησε το φετινό σεργιάνι του νησιού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Μαζί με εκείνη της Αυστρίας “Ferien 2018” θα διεκδικήσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το νέο έτος στο “χρηματιστήριο” των διακοπών.
Εκεί ήδη βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Γιάννης Λουκίσσας και αρκετοί ζακυνθινοί επιχειρηματίες του κλάδου
Στις συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλή πορεία για αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και απαραίτητη η συμμετοχή μας.
Η “Vakantiebeurs” είναι η μεγαλύτερη στην Ολλανδία και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά.

Οι κυρίαρχες τάσεις
Με δηλώσεις του στο ΙΟΝΙΑΝ και την εκπομπή “Χαμηλή Πτήση” ο κ. Λουκίσσας ανέφερε πως “η χρονιά θα πάει καλύτερα από πέρυσι αναφορικά με την ολλανδική αγορά, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί κανείς δεν μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν τις επαφές του στον εκθεσιακό χώρο”.
Επίσης, μας ενημέρωσε πως η έκθεση σήμερα ανοίγει τις πόρτες της για τους τουριστικούς πράκτορες και αύριο θα είναι ανοιχτή για το κοινό.
Παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις και υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μορφές προβολής αντικατοπτρίζει το προφίλ των τουριστών. Έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης, και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια.

Την τελευταία 20ετία…
Ο νομός μας στηρίζει πολλά στην ολλανδική αγορά η οποία ειδικά πέρυσι είχε άκρως ικανοποιητική αύξηση ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ανοίγουν τη σεζόν τα τέλη του Απρίλη. Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το νησί είναι αισθητά αυξημένο, γεγονός που προοιωνίζεται από την σημαντική παρουσία Ολλανδών τουριστών κατά την περασμένη σαιζόν.
Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών είναι η εγκαινίαση νέων πτήσεων από χώρες που δεν εκδηλωνόταν μέχρι πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.

φωτο: Cruisereiziger