Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακινάδου | “Εις αυτό το νέον έτος” χορεύει και κόβει κουλούρα

Την καθιερωμένη κοπή της γιορτινής κουλούρας του θα πραγματοποιήσει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου, σε μια εκδήλωση γεμάτη χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με τίτλο “Εις αυτό το νέον έτος. Οι πάνω από 200 μαθητές κάθε ηλικίας του χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, κυρίως του παιδικού, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν προσφέροντας σε όσους βρεθούν το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου μια υπέροχη βραδιά.
Να θαυμάσουν το πάθος και το ταλέντο των χορευτών και να δουν τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά. Όπως πάντα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τη δυτική Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο αλλά και το Αιγαίο, με σταθμούς σε πολλά νησιά. Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι χοροί της Ζακύνθου.
Η νέα χρονιά φέρνει και νέους στόχους. Ο Σύλλογος θα συνεχίσει τη συμμετοχή του και φέτος σε σημαντικές πολιτιστικές συναντήσεις σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του όπως τις “Διαδρομές στην Παράδοση” με καλεσμένους Συλλόγους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και, βέβαια, την εκδήλωση-θεσμό, τη “Γιορτή Μαύρης Σταφίδας”.
Πρόκειται για έναν άκρως δραστήριο και γεμάτο ευαισθησίες σύλλογο του οποίου τα μέλη με κάθε τρόπο φροντίζουν περα από την παραγωγή πολιτισμού. Να διατηρούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκδηλώσεών τους τα παιδιά.
Ένας σύλλογος που αριθμεί πάνω από 30 χρόνια ζωής και υπηρετεί με μεράκι και αγάπη το σμίξιμο παραδόσεων από κάθε γωνιά της χώρας μέσα από τον πολιτισμό. Κάθε ιδιαιτερότητα, κάθε μουσική και χορός και κάθε κουλτούρα, από κάθε γωνιά της χώρας, φροντίζουν να τους οδηγεί σε ανταλλαγές παράδοσης.
Παράγουν πολιτισμό βάζοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που λέμε παράδοση και πρέπει να πάει ένα βήμα εμπρός. Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που εμείς οι Ζακυνθινοί, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αισθανόμαστε εντονότατα ένα συναίσθημα υπερηφάνειας για το ότι γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε σε αυτό το ευλογημένο νησί.
Η ιστορία των μετασεισμικών χρόνων, διδάσκει, ότι ο πολιτισμός διασώζεται, χτίζεται και προχωράει. Για λαούς με συνείδηση και μνήμη. Για εκείνους που σέβονται το παρελθόν και δημιουργούν στο παρόν για να παραδώσουν στο μέλλον. Και απομονώνει εκείνους, που δεν μπορούν να οργανώσουν, να διασώσουν, να βλέπουν κατάματα το παρελθόν και το μέλλον, να διαβάσουν, να είναι δίκαιοι, να μοιράζονται και να εμπνέουν. Να χαίρονται με περηφάνια τη δράση τους, να χειροκροτούνται για καινοτομίες και αποτελέσματα, να είναι έντιμοι και λάτρεις του τόπου.