“Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν” στο Μέγαρο Μουσικής

Μαντολίνα, κιθάρες, πνευστά και πάνω από 170 χορωδοί φέρνουν στο Μέγαρο την αύρα του αυθεντικού μουσικού πολιτισμού των Ιονίων Νήσων, έναν πολιτισμό που γεφυρώνει την Ελλάδα και τη Δύση.
Καντάδες, άριες και αρέκιες από μια παράδοση χωρίς καθόλου μουσειακό χαρακτήρα που διατηρείται ολοζώντανη, ενταγμένη στην καθημερινότητα των κατοίκων -μαζί με τις περίφημες φιλαρμονικές-, μια παράδοση που διδάσκεται και μεταδίδεται ολοζώντανη από γενιά σε γενιά.
Ένα τέτοιο μελωδικό ταξίδι διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την προβολή της Επτανησιακής Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 8:30 το βράδυ. Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορωδίες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα οι: Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας, Νέα Χορωδία Λευκάδας, Χορωδία Λειβαθούς Κεφαλονιάς και Χορωδία Ζακύνθου “Το φιόρο του Λεβάντε”.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τις Χορωδίες και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο την προβολή της παράδοσης του τόπου μας, την πολιτιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ των πολιτιστικών σωματείων των νησιών μας και την εξωστρέφεια της.
“Είναι μια σημαντική στιγμή για τα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να φέρνουμε κοντά 4 χορωδίες από τα νησιά μας και η συνεργασία αυτή να αποτυπώνεται σ’ αυτή την μεγάλη εκδήλωση που έχουμε την τιμή να φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η επτανησιακή μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, που είναι οι ρίζες μας και η κληρονομιά μας, θα προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την εκδήλωση, που είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί από τους απόδημους στην Αθήνα και τον Πειραιά και το φιλόμουσο κοινό. Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για αυτή την εξαιρετική συνεργασία. Με την ευκαιρία να ευχηθούμε Καλή Χρονιά στους χορωδούς και τους μαέστρους και να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, να τους χειροκροτήσουμε και να μοιραστούμε μαζί τους αυτές τις μοναδικές στιγμές”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχει ενταχθεί στον κύκλο “Γέφυρες” του Μεγάρου Μουσικής και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” υπό τον τίτλο “Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν”.