Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζακύνθου έφεραν τα Χριστούγεννα στην Αλ. Ρώμα

Όταν κάποιος σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, δέχεται από νέους ανθρώπους μηνύματα αισιοδοξίας και εξόδου από την ακεφιά τότε σίγουρα αισθάνεται όμορφα και γιορτινα. Όταν η πρωτοβουλία συναντά την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, το αποτέλεσμα μόνο εξαιρετικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος.
Αυτό πρόσφεραν απόψε -15.12.2017- οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζακύνθου που διοργάνωσαν μια διαφορετική γιορτή καταφέρνοντας να μας κάνουν να χαμογελάσουμε αλλά ταυτόχρονα να δώσουν ζωντάνια στην Αλ. Ρώμα και την 21ης Μαϊου.
Μότο τους ήταν το “βγείτε από τη μιζέρια” και τα κατάφεραν αφού ο ρόλος του σχολείου δεν είναι μόνο η μετάδοση της γνώσης αλλά και η μύηση στην συνεργατικότητα και την παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπο.

Γιορτινό κλίμα
Για να αποκτήσει, λοιπόν, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα η πόλη, οι μαθητές και οι καθηγητές τους, φρόντισαν η εκδήλωση να περιλαμβάνει πολλά events διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Έτσι, 300 μαθητές έστησαν τους πάγκους τους στον πεζόδρομο μοιράζοντας γλυκίσματα που είχαν παρασκευάσει, σαγκριά, παιχνίδια που έβγαλαν από τα σεντούκια και τα ράφια τους καθώς και ημερολόγια φιλοτεχνημένα από τους ίδιους. Οι καινοτόμες ιδέες τους, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Με επικεφαλής το έλκηθρο του Αη Βασίλη οι μαθητές ντυμένοι με εορταστική αμφίεση ξεκίνησαν από το ύψος της πλατείας των Αγίων Σαράντα σκορπώντας κέφι και γιορτινή διάθεση.

Το μήνυμα
Μερικοί από τους μαθητές, σχολίασαν για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους πως “σε μια κοινωνία που κανείς δεν προσπαθεί για κάτι καλύτερο και κανείς δεν αλλάζει κάτι, εμείς οι μαθητές, παίρνουνε την πρωτοβουλία να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να αλλάξουμε την ρουτίνα των πολιτών και να δουν και τα παιδιά κάτι διαφορετικό. Μια γιορτή που σκοπό έχει να προσφέρει χαρά και αγάπη στον κόσμο, αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Όπως μαθαίνουμε και στο σχολείο, πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας προσφέροντας του, αγάπη, χαρά και ευτυχία, τις βασικές αρχές. Και όπως έλεγε και ο Χριστός: ‘’Ο έχων δυο χιτώνες, πρέπει να δίνει τον έναν’’.