Ερώτηση Νικολοπουλου – “Μυστήρια” η ιστορία των χειρουργείων Ζακύνθου”

Το θέμα των κλειστών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου επαναφέρει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Σε αυτή, η οποία έχει ως τίτλο “Μυστήρια” η ιστορία των χειρουργείων Ζακύνθου”, ο κ. Νικολόπουλος αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και καταλήγει στο πόρισμα της Επιτροπής Πέτρου, ζητά να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το περιεχόμενο του αλλά και για το κατά πόσο έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις.
Επίσης, γιατί χρειάστηκαν 350 σελίδες στο Πόρισμα Πέτρου για να περιγράψουν μια κατάσταση δίχως πρόβλημα και εν τέλει αφού κοινοποιήθηκε στους εκπροσώπους των ιατρών και των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθούν δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη. Ερωτά, τέλος εάν έχουν γίνει πειθαρχικοί έλεγχοι. Εάν ναι, ποιο το αποτέλεσμά τους και εάν όχι, γιατί.
Ειδικότερα στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Νικολόπουλου -την οποία κατάθεσε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή- και έχει ως τίτλο “Μυστήρια” η ιστορία των χειρουργείων Ζακύνθου”, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Την πόρτα του εισαγγελέα Ζακύνθου πληροφορηθήκαμε πως πέρασε πριν από λίγες μέρες η διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού Δέσποινα Τσαρίδου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε με αντικείμενο την πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας των χειρουργείων.
Υπενθυμίζεται πως όλη η ιστορία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν μια γυναίκα 41 ετών εμφάνισε επιπλοκές, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα.
Παράλληλα, άλλα 4 περιστατικά διακομίστηκαν στο ίδιο νοσοκομείο από τη Ζάκυνθο, έπειτα από μετεγχειρητικές επιπλοκές, τα οποία, ευτυχώς, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.
Από τότε ξεκίνησε ένα απίστευτο σκηνικό στη Ζάκυνθο που περιελάμβανε ανακοινώσεις, καταγγελίες, παρεμβάσεις υπουργών, πολιτικές αντεγκλήσεις και που είχε φόντο τα χειρουργεία που… ανοιγόκλειναν, έως ότου έκλεισαν για μήνες, με τις επεμβάσεις να παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι μηνύσεις, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρά σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ με μήνυση κατά της διοίκησης ανταπάντησαν δύο διευθυντές τμημάτων, όπου η μεν πρώτη πήρε μετάθεση για τους Μολάους, ο δε δεύτερος έλαβε υποχρεωτική άδεια 50 ημερών.
Τα χειρουργεία άνοιξαν και πάλι, την ώρα που η επιτροπή που είχε ορίσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των χειρουργείων, συνέχιζε την έρευνά της.
Επειδή με βάση τις πληροφορίες της “Εφ. Συν.” πρόκειται για ένα πόρισμα 350 σελίδων, που σε γενικές γραμμές δεν βρίσκει κανένα σοβαρό πρόβλημα στα χειρουργεία”.