Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Παγκοσμίως κορυφαίος προορισμός διακοπών για τους Πολωνούς

Η παρουσία πάνω από 8.350 Πολωνούς επισκέπτες και περισσότερους από 100 Πολωνούς και Έλληνες επαγγελματίες από τον τουρισμό και τον κλάδο των εξαγωγών είναι ο απολογισμός της τουριστικής έκθεσης της, η οποία πραγματοποιήθηκε αρχές του μήνα στο Εθνικό Στάδιο της χώρας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ‘Fly.pl’ το 2017 επιβεβαιώνεται η δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως ένας από τους δέκα παγκοσμίως κορυφαίους προορισμούς διακοπών, με την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών. Παρουσιάζεται αυξανόμενη η κατά κεφαλήν δαπάνη των Πολωνών επισκεπτών στην χώρα μας (600-780€), η οποία τους κατατάσσει στην τρίτη θέση μετά τους Αμερικανούς (1.089€) και τους Ρώσους (802€).
Η Πολωνική αγορά έχει τα τελευταία χρόνια αναδειχθεί στην δεύτερη, ισχυρότερη, οργανωμένη αγορά για την Ζάκυνθο μετά την Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα λόγω του ότι εξελίσσεται και οικονομικά αυτό αυξάνει και το κύμα επισκεπτών. Οι Πολωνοί βρίσκουν στη Ζάκυνθο ήλιο, εκπληκτικές παραλίες και θάλασσες, ιδιαίτερη μεσογειακή και τοπική γαστρονομία, πανέμορφη φύση και χαμογελαστούς, φιλόξενους ανθρώπους.

Συναντήσεις…
Το προφίλ του Πολωνού επισκέπτη, είναι εφάμιλλο με του Γερμανού: οικογενειάρχης, αγαπά την ελληνική φύση και κουζίνα και ξοδεύει περίπου τα ίδια χρήματα.
Την Περιφέρεια Ioνίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. Σπύρος Γαλιατσάτος που κατά την διάρκεια της έκθεσης, είχε σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους Πολωνών tour operators που του μετέφεραν την αυξανόμενη τάση των Πολωνών τουριστών για τα νησιά της Περιφέρεια μας, ενώ έδωσε συνέντευξη στον ανταποκριτή της ‘ΕΡΤ’. Επίσης προγραμματίστηκε συνάντηση του κ. Γαλιατσάτου με τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία Νικόλαο Χριστοδουλίδη, σχετικά με την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην Πολωνική αγορά.

Δράσεις…
Επιπροσθέτως σε συνεργασία με την Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας, Νικολέτα Νικολοπούλου, συζητήθηκαν μια σειρά από δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ, όπως η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων στοχευμένης προβολής των νησιών σε πράκτορες και Tour Οperators της Πολωνίας, καθώς επίσης και η διενέργεια fam και press trips (επιτόπιες επισκέψεις δημοσιογράφων και πωλητών τουριστικών πακέτων).

Παρουσίες…
Στην έκθεση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, επαγγελματίες τουριστικών γραφείων και επιχειρηματίες- παραγωγοί τοπικών προϊόντων, που συνεργάστηκαν με αντίστοιχους επαγγελματίες της Πολωνίας, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους και την προσέλκυση τουριστών. Την επιμέλεια του περιπτέρου είχε το στέλεχος της ΠΕ Κέρκυρας. Τέλος, εκτιμάται ότι με τα μεγέθη αφίξεων του 2017, η Πολωνία πιθανότατα θα είναι το νέο μέλος στη “Λέσχη” των αγορών προέλευσης με άνω του 1 εκατ. αφίξεις για την Ελλάδα.