Παράπονα πολιτών για σοκάκια και φρεάτια που κρύβουν κινδύνους

Ξεχασμένη και υποβαθμισμένη περιοχή παραμένουν τα Καμίνια, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων να αναδείξουν τα προβλήματα και τις συνεχείς οχλήσεις τους προς τις αρχές.
Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά και καθημερινά και έχουν πολλές διαβαθμίσεις. Το πιο πρόσφατο από αυτά το δίνουν κάτοικοι της περιοχής γύρω από την οδό Πήλικα, το δρόμο που ενώνει την περιοχή του Αγίου Παύλου με το Σταθμό ΚΤΕΛ. Ένα στενό δρομάκι, που οδηγεί στα υπόλοιπα στενά καντούνια, αποδεικνύεται αληθινή παγίδα για τους κατοίκους.
Πώς; Το δρομάκι δεν στεγνώνει εύκολα από τις βροχές και την υγρασία, καθώς δεν φτάνουν εκεί οι ακτίνες του ήλιου. Το αποτέλεσμα είναι να σχηματίζεται ένα στρώμα πράσινης, ολισθηρότατης μούχλας στην τσιμεντένια επιφάνεια του κατηφορικού δρόμου και, όποιος περαστικός το διαβεί, βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο πτώσης.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τα περιστατικά τραυματισμών δεν είναι λίγα, ιδιαίτερα από ηλικιωμένους, συχνά με κατάγματα. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν κάθε φορά και οι μικροί μαθητές που κατηφορίζουν προς την οδό Αγίου Λαζάρου. Πριν λίγο διάστημα, διερχόμενος τραυματίστηκε όταν το πόδι του παγιδεύτηκε σε μισοκατεστραμμένη σχάρα ομβρίων υδάτων, λίγα μέτρα μακριά από την παραπάνω οδό, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να υποστεί ράμματα για το τραύμα του.
Αφήστε που ο δρόμος που οδηγεί στο ΚΤΕΛ μετά από κάθε νεροποντή μετατρέπεται σε ένα απέραντο λασπότοπο στην περιοχή τους εξαιτίας της υγρής γλίνα που μεταφέρεται στο οδόστρωμα καθιστώντας προβληματική τη διέλευση οχημάτων και πεζών και ανυπόφορη τη ζωή των μονίμων κατοίκων. Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει από το Δήμο να επιληφθεί, ρίχνοντας έστω λίγη πίσσα στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να μην είναι τόσο ολισθηρό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγινε το παραμικρό ενώ κάποια στιγμή έλαβαν απάντηση να κρατιούνται, κατεβαίνοντας, από την κουπαστή παρακείμενης σκάλας!