Κέντρο Λόγου “Αληθώς” – Κατασυγκίνησε το πλήθος η βραδιά για τον Άγιο Διονύσιο

Με εκκλησιαστική και καλλιτεχνική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενός αφιερωματικού διπτύχου εκδηλώσεων για τον Άγιο Διονύσιο, από το Κέντρο Λόγου “Αληθώς” με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 300 ετών από την Μετακομιδή του εκ των Στροφάδων.
Ο ευρύχωρος Ναός της Παναγούλας Μπανάτου γέμισε από φιλάγιους, φιλίστορες και φιλόμουσους Ζακυνθινούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν το αγαπημένο και οικείο Άγιό τους! Επικεφαλής ήταν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, οι Ηγούμενοι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης και της Μονής Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου Λαγκάδας Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας-Λαυρεώτης, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Θοδωρής Καμπίτσης και ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Ιωάννης Κόκλας. Παρόντες ήταν ευάριθμοι Ιερείς, Εκπαιδευτικοί, Λογοτέχνες, Μουσικοί, άλλοι Επιστήμονες και άνθρωποι του καθημερινού μόχθου.

Την βραδιά άνοιξε ο υπεύθυνος του Κέντρου Λόγου, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, αφού καλωσόρισε το πλήθος, παρουσίασε μια νέα Εικόνα του Αγίου Διονυσίου, που δέσποζε στο κέντρο της σύναξης και ιστορήθηκε από τον Ζακύνθιο αγιογράφο και ζωγράφο Νικολαο Μπιαζη-Σεντη. Ακολούθησε η προγραμματισμένη διάλεξη του φιλολόγου – ποιητή – ερευνητή, Διονύση Σερρα, με θέμα: “Ο Άγιος της Συγγνώμης ως πηγή έμπνευσης για ποιητές και στιχογράφους της Ζακύνθου”. Η διάλεξη διανθίστηκε από απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Τακη Πετροπουλο.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, υπο τη διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Μαλλιά, απέδωσε μουσικά μέλη, τα οποία αφορούσαν στον Προστάτη του νησιού, και στα Χριστούγεννα.
Όλοι καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους, ενώ τα αισθήματα του κοινού εξέφρασε στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, λαμβάνοντας τον λόγο, συνεχάρη τους συντελεστές του Κέντρου, όσο και τους συμμέτοχους της επιτυχούς βραδιάς.