Πρώτοι οι Έλληνες στην Ευρώπη – Ξεπερνούν όλους στην εργατικότητα αλλά όχι στα εισοδήματα


φωτο: smemagazine.asia

“Για αύριο φαΐ ν’ αφήνεις, δουλειά να μην αφήνεις” λέει ένα ρητό που τελικά οι Έλληνες όχι μόνο το τηρούν αλλά και βάση έρευνας δείχνουν ότι είναι δουλευταράδες, αφού απασχολούνται περίπου 39 ώρες την εβδομάδα.
Βέβαια παρά τις πολλές ώρες εργασίας, οι οικονομικές απολαβές είναι δυσανάλογες για τους Έλληνες εργαζόμενους που δουλεύουν πολύ, αλλά δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους και να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Παρά την έρευνα που φέρνει στοιχεία για πλήρη και μερική απασχόληση, η ανεργία εξακολουθεί να απασχολεί την χώρα μας, αφού είναι αρκετοί αυτοί που δεν μπορούν να βρουν σταθερή δουλειά και ένα καλό μισθό.
Από την μεριά τους οι περισσότεροι και στο νησί μας τονίζουν ότι η δουλειά είναι κάτι που πρέπει να έχει ο κόσμος και να παίρνει ένα μισθό για να ζει την οικογένειά τους και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του.
Βέβαια υπάρχει και μερίδα ανθρώπων που θεωρεί ότι παρά το γεγονός ότι οι ώρες που δουλεύουν οι Έλληνες είναι πολλές, αρκετά νεαρά παιδιά επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΜΑΚΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Οι Έλληνες είναι ανέκαθεν εργατικοί. Τους χαρακτηρίζει η λέξη φιλότιμο. Δυστυχώς οι καταστάσεις έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την εργατικότητα σε ανεργία. Δυστυχώς κάποιοι από τους επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται αυτές οι καταστάσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος να παίρνει τα ελάχιστα”

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ
“Εάν πάρετε παράδειγμα από τον εαυτό μου υπάρχει η εργατικότητα, επειδή είμαι 75 χρονών και δουλεύω ακόμα για να πληρώνω τις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Δυστυχώς είμαστε πρώτοι σε εργατικότητα και στην πείνα. Πολλά συμβαίνουν και αυτά χρειάζονται ανάλυση από ειδικούς”

ΆΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
“Στην Ελλάδα δουλεύουμε πάρα πολύ και το κάνουμε για πάρτη μας. Δουλεύουμε πολύ γιατί αγαπάμε τη ζωή και όχι να ανταμειφθούμε. Δουλεύουμε για τον εαυτό μας και για αυτούς που αγαπάμε. Εγώ εργάζομαι συνέχεια για αυτούς που γουστάρω”