Οικονομική Επιτροπή – Υποβολή μήνυσης για τις διαταγές πληρωμής

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη είχαμε στο Δήμο Ζακύνθου, σε ό,τι αφορά το θέμα των εντολών δικαστικών πληρωμών για οφειλή προς συγκεκριμένο εργολάβο μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή και η οποία είναι να του υποβληθεί μήνυση.
Την εισήγηση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε τη σχετική εξουσιοδότηση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στα οποία επανέλαβε και διαβεβαίωσε πως ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή με το θέμα.
Υπενθυμίζουμε πως την υπόθεση της υπόνοιας του σοβαρού οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο, ανέδειξε πριν από μερικούς μήνες ο επικεφαλής της παράταξης “Ζακυνθινή Αναγέννηση”, Αντώνης Κασσιμάτης, κάνοντας λόγο για διαταγές πληρωμής σε εργολάβο, από τις οποίες η μία φέρεται να περιέχει πλαστά στοιχεία, ενώ η δεύτερη εξετάζεται αν είναι καθ’ ολοκληρίαν πλαστή. Πρόκειται για συνολικά 13 αποφάσεις, μοιρασμένες σε δύο διαταγές πληρωμής που κλήθηκε να υλοποιήσει ο Δήμος και που εντοπίστηκαν από τα μέλη της Ζακυνθινής Αναγέννησης με αφορμή το συχνό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου, για ποσά που πλησιάζουν το όριο των απευθείας αναθέσεων.
Ο κ. Κολοκοτσάς από την πλευρά του είχε απαντήσει τότε πως αναμένει τα αποτελέσματα της εισαγγελική έρευνας. Ακολούθως αιφνιδιαστική μετάβαση στο Δήμο πραγματοποίησε το καλοκαίρι η Εισαγγελέας Ζακύνθου, με σκοπό τον έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στις Διαταγές Πληρωμών προς ιδιώτες και ΔΕΚΟ.
Η εισαγγελική μετάβαση στο δημαρχικό μέγαρο έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η παραγγελία στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε δοθεί από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή. Την ίδια στιγμή η εισαγγελική αρχή συνεχίζει την έρευνα για να εντοπιστούν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν στο Δήμο και θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις εργολαβίες και τις πληρωμές που έχουν γίνει χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Το αποτέλεσμα των ελέγχων της Εισαγγελέως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το επόμενο χρονικό διάστημα.