Δημοτικό Συμβούλιο – Κρίσιμη εβδομάδα για την επιβολή προστίμου για τα σκουπίδια

Κρίσιμες αναμένονται να είναι οι επόμενες ημέρες για την Ζάκυνθο, αφού πρόκειται να εξεταστεί η επιβολή του προστίμου, που είχε ανακοινωθεί στον Δήμαρχο, από το Υπουργείο Εσωτερικών σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που δεσμευτικά έστειλε για το ζήτημα των απορριμμάτων αλλά και για την αποκατάσταση του Σκοπού. Πρόστιμο που ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, και θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες του νησιού.
Το θέμα των σκουπιδιών μονοπώλησε για μια ακόμη φορά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο πρόεδρός του Νίκος Τσίπηρας, έκανε μια ενημέρωση αναφέροντας πως βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λύση. Αρχικά, παραδέχτηκε πως αν και αντιμετωπίζουν συνεχώς εμπόδια, η δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ο κ. Τσίπηρας ανέφερε συγκεκριμένα πως ‘’Έχει τοποθετηθεί ο βιολογικός, έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου, η δενδροφύτευση και έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα σε θέσεις λειτουργίας. Αναμένουμε μόνο να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη του ηλεκτρολογικού υλικού, που αφορά τις πινακίδες κατανομής ρεύματος, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει μέχρι την Τρίτη το βράδυ’’.
Ο πρόεδρος, στην ενημέρωσή του, δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα να προς λύση, και πως 75 τόνοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν σε κοντέινερ, ώστε να αποσυμφορήσουν την Ζάκυνθο από την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Ζάκυνθο», Γιώργος Αρμένης σχολίασε πως ‘’Η λύση για τα απορρίμματα θα δοθεί, όταν σταματήσετε να έχετε ενοχική στάση. Εμείς ποτέ δεν κάναμε πίσω, δεν σας δημιουργήσαμε κανένα θέμα με τα απορρίμματα και ως αντιπάλους έχουμε μόνο τα προβλήματα και όχι παρατάξεις και ανθρώπους. Όσον αφορά την προσωρινή αποθήκευση, κάτι που εγώ δεν εγκρίνω, θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει τα πρακτικά ζητήματα’’.
Από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζακυνθινή Αναγέννηση», Αντώνης Κασσιμάτης πρόσθεσε πως ‘’Θεωρώ απαράδεκτο το να συζητάμε για προσωρινή λύση, να έχουμε αστοχίες και να χρονοτριβούμε τόσο. Πρόκειται για μια ασυνεπή Δημοτική Αρχή, η οποία δεν παρευρέθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο, ώστε να απαντήσει στον πρωθυπουργό, όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα των απορριμμάτων. Φοβούμαστε ότι θαύματα δεν μπορούν να γίνουν’’.

Κ.Μ.