Μουσικές διαδρομές… Τhe Black Keys

By Rubys
Αγαπητοί μου μουσικόφιλοι,καλό Χειμώνα να έχουμε και καλή μουσική χρονιά. Καιρός ήταν να τα ξαναπούμε και πιστέψτε ότι αυτήν την χρονιά ότι άρθρο γράφω είναι καθαρά απο δικές σας επιλογές. Η μπάντα που πιστεύω ότι έχει κάνει την διαφορά στην δεκαετία που διανύουμε είναι οι BLACK KEYS.
Οι Black Keys έχουν το δικό τους ξεχωριστό ήχο, ένα σκληρότερο, πιο σκληρό ροκ συγκρότημα με μια καθαρή ράβδωση που σε ταξιδεύει σε άλλες δεκαετίες . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Black keys είναι παραδοσιακό μπλουζ: ακόμα και στο ντεμπούτο τους το 2002, The Big Come Back , κάλυψαν το ψυχεδελικό κλασικό Beatles «She Said She Said», υποδεικνύοντας μια γοητεία με ήχο και υφή που αργότερα σε αυτά τα τελευταία άλμπουμ όπως το Attack & Release του 2008, όπου ο κιθαρίστας Dan Auerbach και ο τυμπανιστής Patrick Carney συνεργάστηκαν με τον ηχητικό αρχιτέκτονα Danger Mouse . Ανάμεσα στα δύο αυτά ρεκόρ, ο δίδυμος καθιέρωσε τους Black keys ως rock & roll με μια βίαιη, πρωταρχική δύναμη και τραγουδοποιούς μεγάλου βάθους, όπως αποδεικνύεται σε τόσο ωραία άλμπουμ όπως το Thickfreakness του 2003 και το Elastic factory του 2004.Φυσικά οι περισσότεροι τους ανακαλύψαμε το 2012 με το El Camino…
Ο Πάτρικ και ο Νταν ήταν συμμαθητές στο σχολείο, αλλά δεν κάνανε παρέα. Ο Νταν ήταν αρχηγός στην ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου του σχολείου, σε αντίθεση με τον Πάτρικ που έδειχνε αντικοινωνική συμπεριφορά. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1996, και έφτιαξαν τη μπάντα το 2001. Ο πρώιμος ήχος της είχε πάρα πολλές αναφορές στα μπλουζ, στα οποία είχε αδυναμία ο Νταν, αλλά και από τον Indie rock το οποίο άκουγε ο Πάτρικ.
Για να μην αναφέρω συνέχεια ημερομηνίες το 2010, έγινε ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμπουμ, δημιουργώντας τα singles «Tight Up», «Howlin ‘For You» και «Next Girl». Επίσης είδαμε τους Black Keys να επιστρέφουν στις σκληρές τους μπλε ρίζες με μια νέα μεγαλειότητα, κερδίζοντας τρία Grammy Awards, προσγειώνοντας σε καταλόγους από το NPR έως το Rolling Stone και πηγαίνοντας στο χρυσό. Το συγκρότημα προσέφερε έναν πιο ευνοϊκό ροκ και ρολό ήχο με το El Camino του 2011. Με την δύναμη του single hit «Lonely Boy», ο El Camino έκανε το ντεμπούτο του στον αριθμό δύο στο Top 200 του Billboard και τα Black Keys δούλεψαν σκληρά το άλμπουμ το επόμενο έτος, απελευθερώνοντας το «Gold on the Ceiling» . Το φθινόπωρο του 2012 κυκλοφόρησε η ταινία EP Rehearsal Tapes EP – μια σύντομη συλλογή από live-in-the-studio διαδρομές του 2012.
Για ακόμα μια φορά,η μπάντα επέστρεψε στο στούντιο το καλοκαίρι του 2013 για να ηχογραφήσει. Σε αντίθεση με το κοντό, αγκαθωτό rock & roll του El Camino , η Turn Blue είχε ένα ψυχεδελικό υπόγειο ρεύμα που θα μπορούσε να ακουστεί στις προηγούμενες singles του «Fever» και «Turn Blue». Το άλμπουμ εμφανίστηκε νωρίς το Μάιο του 2014 και πρωτοεμφανίστηκε στην κορυφή των pop charts.
Εμείς είχαμε την τιμή να τους ακούσουμε τον Μάιο του 2015 live στο Terravibe όπου πραγματικα έγινε το αδιαχώρητο. Οι blues καταβολές τους συνέχιζαν να δείχνουν το δρόμο όσο ο Auerbach με τον Carney συνέχιζαν να γράφουν ροκ διαμαντάκια με ρεφρέν που έμελλε να τραγουδηθούν από εκατομμύρια κόσμου. Το El Camino τους έφερε αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή διεθνή επιτυχία, μεγαλώνοντας τη συλλογή με Grammys που ξεκίνησαν στο “Brothers”, ενώ ο Derrick T. Tuggle έγινε το πρόσωπο της ημέρας ως ο πρωταγωνιστής του απολαυστικού video του Lonely Boy! Δειτε το….. long live …

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν