Κουραμπιέδες με Αμύγδαλα

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
600 gr. βούτυρο φρέσκο
300 gr. Αμύγδαλο
300 gr. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
60 gr. Μεταξά Brandy
1,200 gr. αλεύρι
Ανθόνερο
άχνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 250 gr. της ζάχαρης άχνης σε δυνατή ταχύτητα το αφράτεμα του βουτύρου με της ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα για περίπου 20 λεπτά.
Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. ( Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές ) Χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε σιγοψήσει σε ένα τηγανάκι ή στον φούρνο μας.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το Brandy Μεταξά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, όσο είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με Ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.