Π. Κολοκοτσας για Λιβα: “Εντός της εβδομάδας ξεκινά η δοκιμαστική επεξεργασία”

“Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων και πλέον το οξυμένο πρόβλημα με τα απορρίμματα λύνεται, όπως είχαμε υποσχεθεί στον Ζακυνθινό λαό” δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου μετά την επιθεώρηση που έκανε χθες το πρωί στο “Λίβα”.
Ο κ. Κολοκοτσάς επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για την πορεία των εργασιών και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης της ενδιάμεσης λύσης που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες, δεν μπορούσε να πέσει πίσσα, εμπόδιο όμως που ξεπεράστηκε και πλέον η παρέμβαση αυτή ολοκληρώνεται.
“Ας καταλάβουν λοιπόν όσοι μας πολεμούν ακόμη λυσσαλέα, εφευρίσκοντας διάφορα ανούσια εμπόδια, ότι σύσσωμος ο κόσμος του νησιού θέλει την επίλυση του προβλήματος, που αφορά τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο κ. Κολοκοτσας και πρόσθεσε “η σπέκουλα εναντίον του Δημάρχου από συγκεκριμένους κύκλους, που προσπαθούν να του προκαλέσουν ηθική βλάβη, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Εξάλλου, στην ιστορία μένουν όποιοι λύνουν τα προβλήματα και όχι εκείνοι που για ίδιον όφελος μπλοκάρουν μια κοινά αποδεκτή απόφαση. Αιδώς Αργείοι…”
Ωστόσο, από τότε που σταμάτησαν τα δυο απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ στο Σκοπό, τα οποία μάζευαν τα σκουπίδια από ευαίσθητους χώρους όπως τα σχολεία, το νοσοκομείο και μερικά σημεία της πόλης, η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους είναι κρίσιμη τις τελευταίες ημέρες. Η ποσότητα των απορριμμάτων, είναι αρκετά μεγάλη και επισημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή όλου του όγκου των σκουπιδιών από την πρώτη μέρα της δοκιμαστικής λειτουργίας του Λίβα, διότι χρειάζεται μια διαδικασία προσαρμογής.
Υπενθυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου, ότι θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του Λίβα, στις 30 Νοεμβρίου και την πάροδό αυτής, σταμάτησε να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και κάθε γωνία του νησιού μας γέμισε για μια ακόμη φορά σκουπίδια. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι, όπως αναφέρουν και αναμένουν την λύση του αιώνιου προβλήματος.