Αγωνιστικη Συσπειρωση Ε.Β.Ε Ζακυνθου – Κ. Καποδίστριας: “Μας ενώνουν κοινές αγωνίες για το αύριο”

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για μια ακόμη φορά στις εκλογές για το Επιμελητήριο Ζακύνθου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστικη Συσπειρωση Ε.Β.Ε Ζακυνθου” ανακοινώνει ο Κωστας Καποδίστριας, επισημαίνοντας πως ο συνδυασμός μας αποτελεί συσπείρωση μελών του Επιμελητηρίου Ζακύνθου με στόχο το ξεπέρασμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, από τις πολιτικές που ευνοούν την κυριαρχία των μονοπωλίων.
Για τους ίδιους το Επιμελητήριο αποτελεί “ουσιαστικό συμπαραστάτη της πλειοψηφίας των μελών του, που δοκιμάζονται άγρια από τα αποτελέσματα της κρίσης του καπιταλισμού. Συμπαραστάτη της πλειοψηφίας που ασφυκτιά για να πληρώσει άδικους φόρους, χρέη στο δημόσιο ταμείο, στις τράπεζες, στους προμηθευτές ζώντας καθημερινά υπό την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Συμπαραστάτη της πλειοψηφίας που γνωρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης για ανάκαμψη και κερδοφορία. Σ’ αυτήν την πορεία δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό απευθύνουμε χωρίς αποκλεισμούς ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες του τόπου μας, ανεξάρτητα τοποθέτησης και με μοναδικό γνώμονα να εργαστούμε μαζί για το μέλλον μας”.

Στόχοι…
Ο συνδυασμός συμμετέχει στις εκλογές του επιμελητηρίου στοχεύοντας “1. Στην προώθηση πολιτικών ανάπτυξης που ωφελούν τον αυτοαπασχολούμενο και τη μικρομεσαία επιχείρηση. 2. Στην εισήγηση σειράς προτάσεων που θα βοηθήσουν τα μέλη μας να αντισταθούν απέναντι στην αντίληψη που τα θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα στο νέο επιχειρηματικό τοπίο και θέλει να τα εξαφανίσει. 3. Στην αξιοποίηση της καινοτομίας , της νέας διαδικτυακής πραγματικότητας , της βελτίωσης της πραγματικότητας με κάθε σύγχρονο μέσο, ώστε τα αδύναμα μέλη του επιμελητηρίου να βοηθηθούν για να λειτουργούν στο διεθνές περιβάλλον. 4. Στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και συλλογικών μορφών επιχειρηματικής λειτουργίας των μικρομεσαίων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τον ανταγωνισμό των μεγάλων ομίλων”.

Διεκδικούν…
Διεκδικώντας αφορολόγητο σε αυτοαπασχολουμένους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι 20.000€, του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία και μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€, το ζητούμενο για τον κ. Καποδίστρια είναι να αποτελέσουν “μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος τα λογιστικά βιβλία. Κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών”.
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, διεκδικούν μεταξύ άλλων “δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια, κατάργηση κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας καθώς και την κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη στην ατομική τους ασφάλιση, τη διαγραφή του 30% για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έχουν κλείσει, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις. Επίσης, κατάργηση των νόμων που δήθεν απελευθερώνουν τα επαγγέλματα και ευνοούν τη δημιουργία μεγάλων ομίλων που τα μονοπωλούν”.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Καποδιστριας Κωνσταντινος του Αναστασιου
Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Ακτυπη Αθηνα – Κολπονδινου Σπυριδουλα – Μπρατη Μαρια – Παναγοπουλου Αδαμαντινη – Σουλης Μπερνακης Νικολαος
Β. ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Δαφνου Γεωργια – Δρογγιτης Ιωαννης – Κεφαλληνος Δημητριος – Κλαδης Διονυσιος – Κολπονδινος Χαραλαμπος – Πλατυποδης Κωσταντινος – Σταμιρης Παναγιωταρας Αναστασιος
Γ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Πομονης Νικολαος
Δ. ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Γκερμπεσης Χαραλαμπος – Γκουσκου Βενετια – Καπνισης Λαμπρος – Καραμαλικη Ρουσσα – Παγανοπουλος Ιωαννης – Πομονης Θεοδωρος – Ρενεσης Διονυσιος