Οικουμενικός Πατριάρχης και Δωδώνης Χρυσόστομος στα Ιεροσόλυμα

* Ένα ακόμη εξαιρετικής σημασίας γεγονός έρχεται να καταδείξει για άλλη μια φορά τη μακρόχρονη αδελφική φιλία που συνδέει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εκφραστεί δημοσίως για τις σχέσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης με τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.

* Για αυτό ευρισκόμενος προ ημερών στο Φανάρι για την Θρονική εορτή του ανακοινώθηκε από τον Οικουμενικό πως τον έχει συμπεριλάβει στην ακολουθία του στο ταξίδι που πραγματοποιεί στα Ιεροσόλυμα με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα σαράντα χρόνια από την έναρξη του επισήμου ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Ιουδαϊσμού. Επίσης του παραδόθηκε ειδική πρόσκληση και από το Συντονιστή του Συνεδρίου για τη σχέση του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο (Δημητρίου).

* Εξόχως σημαντικό και το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Η σημασία των Ιεροσολύμων εις τας δύο θρησκευτικάς παραδόσεις”, κατά την έναρξη των εργασιών του οποίου ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε στους Εβραίους της Ζακύνθου και τη διάσωσή τους από τα ναζιστικά στρατεύματα χάρις και στον μακαριστό προκάτοχο του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου (Δημητρίου). Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι η Ιερουσαλήμ ήταν, είναι, και θα είναι πάντα περισσότερο από μια πόλη, είναι ένας τόπος αποκάλυψης, ευλογίας και έμπνευσης.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν