Η Πολωνία τιμώμενη χώρα για τη Ζάκυνθο το καλοκαίρι του 2019

Η Πολωνία θα είναι τιμώμενη χώρα για τη Ζάκυνθο την καλοκαιρινή περίοδο του 2019. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος, με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπαρμπάζακ.
Πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνη Νικολουδάκη, ο κ. Κολοκοτσάς τόνισε πως το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με την Πολωνία. Πρότεινε να γίνει και αδελφοποίηση της Ζακύνθου με πόλη της συγκεκριμένης χώρας, κάτι που αποδέχθηκε με χαρά η Πρέσβης και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Το καλοκαίρι του 2019 θα γίνουν στο νησί μας πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα υπάρξει ανταλλαγή πολιτιστικών και πανεπιστημιακών αποστολών, ώστε να υπάρξει σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

“Η τουριστική προβολή που κάνει ο Δήμος αποδίδει καρπούς, αν και κάποιοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με την μεμψιμοιρία τους και με τις μικροπολιτικές τους κραυγές, επειδή έχουμε επιλέξει την εξωστρέφεια της Ζακύνθου και όχι την απομόνωσή της από τον διεθνή περίγυρο”, δήλωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε “συμφωνήσαμε να διοργανωθούν άμεσα ταξίδια δημοσιογραφικών αποστολών προς τη Ζάκυνθο, καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού που απασχολούνται σε σχετικά γραφεία, προκειμένου να “πουλήσουν” καλύτερα το προϊόν”.
Επίσης, ενημέρωσε την Πρέσβη για τα αποτελέσματα από την πρόσφατη έκθεση της Πολωνίας, με τον κ. Νικολουδάκη να δίνει στοιχεία όπως “είχαμε επαφές με πολλούς τουρ-οπερέιτορς και ανταλλάξαμε απόψεις για το πως θα γίνουμε καλύτεροι. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι η Ζάκυνθος είναι μια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης. Στο χέρι μας είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος. Η Πολωνία είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά”.
Από την πλευρά της η κ. Μπαρμπάζακ ανέφερε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας, αφού πέρασε πολύ ωραία την προηγούμενη φορά που ήρθε, και επανέλαβε την αγάπη και τη στήριξη της χώρας της προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει τεράστια αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν τη Ζάκυνθο.