Εορτή Αγίου Νικολάου – Λιμεναρχείο και ναυτικοί τίμησαν τον προστάτη τους

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του προστάτη των ναυτικών και του Λιμενικού Σώματος, Αγίου Νικολάου. Σύσσωμο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ζακύνθου παραβρέθηκε στη δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Διονυσίου.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Άκης Ζήβας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ζάκυνθο”, Γιώργος Αρμένης καθώς και πλήθος κόσμου.

“Είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, του προστάτη του Λιμενικού Σώματος και όλων των ναυτικών. Για τον λόγο αυτόν, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν υπηρεσία, να ευχηθούμε χρόνια πολλά στα υπηρετούντα στελέχη του Λιμενικού Ναυτικού, σε όλους τους συναδέλφους και στελέχη του λιμενικού σώματος, σε όλους του Έλληνες ναυτικούς, να ευχηθούμε και εγώ προσωπικά, να έχουν υγεία, ευτυχία, ευημερία, τύχη καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και το σημαντικότερο ξαναλέω είναι να έχουμε υγεία”, δήλωσε για την ημέρα ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας.
Μετά ακολούθησε η καθιερωμένη συνάντηση στο café “Μπαστούνι του Αγίου”, κάτω από το Λιμεναρχείο, όπου δεξιώθηκαν αρχές και πολίτες, οι οποίοι άλλωστε έδωσαν και τις ευχές τους στον Λιμενάρχη Ζακύνθου, Νίκο Κοκκάλα, για την ονομαστική του εορτή.