Μάρκος Στεφανίδης- Προπονητής ΑΠΣ – «Υπάρχει διαφορετικός αέρας στην ομάδα»

«Έχουμε δυο παιχνίδια μέχρι τον Ιανουάριο και πρέπει να πάρουμε έξι βαθμούς. Πρέπει να παίξουμε με την καρδιά και την ψυχή μας και να εφαρμόσουμε ότι κάνουμε στις προπονήσεις».
Μετά την τεράστιας σημασίας βαθμολογική νίκη για τη Ζάκυνθο επί του Παλληξουριακού με 2-0, ο σύλλογος κοιτάζει την δύσκολη συνέχεια στην μάχη της παραμονής στον 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο προπονητής του ΑΠΣ Μάρκος Στεφανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σπορ στο Ιόνιαν» και εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν το τρίποντο που κατέκτησαν οι «κυανοκίτρινοι» την Κυριακή.
«Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας χαροποίησε. Το περιμέναμε πολύ αυτό το παιχνίδι. Υπήρχε μια διάχυτη ενέργεια που όλοι νιώθαμε ότι θα πάμε καλά σε αυτόν τον αγώνα. Εγώ βλέποντας μαζί με τους ποδοσφαιριστές την καθημερινότητα μας, ήξερα ότι θα ερχόντουσαν οι ισοπαλίες πρώτες και οι νίκες μετά».
Ο κ. Στεφανίδης σχολίασε και την αλλαγή ψυχολογίας στη Ζάκυνθο, λέγοντας ότι οι παίκτες πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές μέχρι να υπάρξει ισορροπία σε όλους τους τομείς.
«Υπάρχει ένας διαφορετικός αέρας αυτή τη στιγμή. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και ειδικά πριν δυο μήνες που ήρθα, γιατί η κατάσταση ήταν ρευστή. Δεν θέλω να κάνω κριτική για τους πριν και τους μετά. Ο καθένας προσπαθεί και θεωρώ όλοι αγαπάνε και κάνουν το καλύτερο για την ομάδα».

«Τώρα τελειώνει η προετοιμασία για τη Ζάκυνθο»

Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» σημείωσε ότι τώρα ξεκινάνε οι επίσημοι αγώνες για την ομάδα, αφού ουσιαστικά δεν είχε κάνει προετοιμασία πριν την έναρξη της χρονιάς.

«Τα παιχνίδια που είχαμε παίξει πιο πριν ως επίσημα ήταν σαν φιλικά. Από εκεί και πέρα δεν παύουν να είναι αγώνες που έπρεπε να πάρουμε πόντους. Αυτή τη στιγμή έχουμε 9β. και είναι σημαντικό. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον. Έχει μεγάλο όνομα η Ζάκυνθος και έχουν περάσει τεράστιοι ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν κάτι σημαντικό για να έρθω και σίγουρα αν δεν μου έκανε την πρόταση ο Στέλιος Γούναρης πιθανόν να μην ερχόμουνα, αλλά ο τρόπος που με προσέγγισε με έκανε να αποφασίσω να έρθω».


Επέστρεψε ο Τριανταφυλλίδης στο νησί

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται και πάλι ο Νίκος Τριανταφυλλίδης που είχε φύγει πριν από λίγες ημέρες. Ο νεαρός αριστερός μπακ των «κυανοκίτρινων» κλήθηκε από την διοίκηση και δεν αποκλείεται αγωνιστικά να ενεργοποιηθεί και πάλι και να βοηθήσει την ομάδα σε συνεννόηση με τον προπονητή. Μάλιστα σήμερα ο Τριανταφυλλίδης θα έχει συζήτηση με τον Μάρκο Στεφανίδη, προκειμένου να μπορέσει και πάλι να υπολογίζεται για την συνέχεια της χρονιάς.