Ιστορική συμμετοχή στο Κυπ. Χριστουγέννων – Χαμόγελα για τον «παρθενικό» αγώνα του Ν.Ο. Ζακύνθου

Στην πρώτη του επίσημη διοργάνωση σε πισίνα συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου, αφού βρέθηκε στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο για να συμμετάσχει στο 25ο Κύπελλο Χριστουγέννων που έγινε στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός». Η συγκομιδή ήταν θετική για τον σύλλογο που είχε δυο ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, ενώ οι κολυμβητές του έπιασαν και τέσσερα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Συνολικά έδωσαν το παρών 35 αθλητές προαγωνιστικής και αγωνιστικής κατηγορίας, ενώ τα μετάλλια κατέκτησαν: Χάλκινο μετάλλιο για την προαγωνιστική ομάδα 4Χ50 Μ.Ο. για κορίτσια δέκα ετών (Βορρίση, Μαρίνου, Μαντατζή και Πυρομάλλη) και για την 4Χ50μ. ελεύθερο για κορίτσια δέκα ετών (Μαρίνου, Γουσέτη,Μαντατζή, Βορρίση). Δυο ασημένια μετάλλια από τον Σπύρο Μπονίκο στα 50 και 100μ. πρόσθιο στην αγωνιστική κατηγορία και δυο χάλκινα μετάλλια από τον Διονύση Χάντζιο στα 50 και 100μ. πεταλούδα. Επίσης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Δ. Χάντζιος έπιασε το όριο στα 50μ. ελεύθερο, όπως και η Ελισάβετ Κούτση που τα κατάφερε στα 50μ και στα 100μ. ύπτιο, όπως και στα 50μ. ελεύθερο.

Καθώς πρόκειται για νεοσύστατο σύλλογο, η συμμετοχή του ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες άφησε πολλά χαμόγελα για το μέλλον, με τον προπονητή Διονύση Μαρίνο που συνόδεψε μαζί με αρκετούς γονείς την αποστολή να μένει ικανοποιημένος από το πάθος που έβγαλαν τα παιδιά.
Ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Απόλυτα ικανοποιημένος και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος γιατί όλα τα παιδιά, ιδίως τα καινούργια είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους 50άρα πισίνα και δεν δίστασαν και τα κατάφεραν. Όλα τους πήγαν καλά».
Επίσης ο προπονητής του ΝΟΖ ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους με εμπιστευτήκατε και με στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά ο χρόνος θα το δείξει.Σε κάποιους ο Μαρίνος δεν άρεσε, ήταν λίγος. Κάποιοι θέλησαν να διαλύσουν ότι πιο αγνό, ότι πιο αθλητικό έχει δημιουργηθεί από το τίποτα».

Να σημειώσουμε ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου είναι ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του πατέρα του Δ. Μαρίνου Τάκη.