Θετικά μηνύματα και προκρατήσεις για τα αγροτουριστικά καταλύματα

Θετικά είναι τα στοιχεία για τον αγροτουρισμό στη Ζάκυνθο καθώς τα μηνύματα είναι συγκρατημένα μεν, αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον που δείχνει πως η χρονιά που ακολουθεί, θα είναι εξίσου καλή με την προηγούμενη, ίσως και πιο ανοδική.
Ήδη, υπάρχουν αρκετά καταλύματα στα οποία έχουν γίνει προκρατήσεις με τον πρόεδρο του Δικτύου Αγροτουρισμού, Δημήτρη Θεριανό, να δηλώνει πως “γίνονται προκρατήσεις και ερωτήματα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, στα καταλύματα. Έχουμε κλείσει για του χρόνου, που θεωρείται για μερικούς πολύ νωρίς. Γενικά φαίνεται ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον αρκετά καλό φέτος, λίγο παραπάνω από πέρυσι. Έρχονται να μας επισκεφτούν από διαφορετικές χώρες, αν και εμείς δουλεύουμε με ένα κομμάτι περισσότερο Ευρώπη και Βόρεια Ευρώπη”.
Τα μέλη του δικτύου αγροτουρισμού, έχουν επιλέξει, μόνοι τους να χτίζουν το προφίλ των επιχειρήσεών τους, δουλεύοντας με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω εντύπων, όπως είναι ένας χάρτης αλλά και με την προσωπική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν τα καταλύματα και παίρνουν τις πληροφορίες που τους είναι απαραίτητες, σε σχέση με τα εργαλεία που έχουμε διαθέτουν. Στην ιστοσελίδα επίσης, εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορούν να κάνουν ερωτήσεις για τιμές και προσφορές.
Ένας από τους βασικούς στόχους του δικτύου αγροτουρισμού, είναι να επενδύσουν στο internet περισσότερο, για την προώθηση της ιστοσελίδας τους, ώστε να την επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός, από τα άτομα που ψάχνουν τις διακοπές τους στο διαδίκτυο. Αν και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο διαδίκτυο, θα διατηρήσουν κανονικά το έντυπο υλικό τον χάρτη, διότι βοηθάει και τους πελάτες τους και αποτελεί παροχή υπηρεσιών.
“Αν έχουμε ομαλές εξελίξεις μέχρι τέλους θα διατηρηθεί η καλή εικόνα μας. Τα υπόλοιπα κομμάτια που έχουμε να διαχειριστούμε, του βίου και της επιβίωσης, είναι ένα κομμάτι που θέλει πιο έντονη προσπάθεια γιατί έχουμε να επιβιώσουμε σε μια ακριβή ζωή”, προσθέτει ο κ. Θεριανός.
Τέλος, οι ίδιοι δεν συμμετέχουν σε εκθέσεις τουρισμού, από επιλογή, εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις.

Κ.Μ.