Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
Για το σπιτάκι
500 gr. βούτυρο
500 gr. καστανή ζάχαρη
150 gr. λευκή ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα
40 gr. γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 kg. αλεύρι

Για το γλάσσο
450 gr. άχνη ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών

Προετοιμασία
Μαλακώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) με το φτερό του μίξερ και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160Ο C. Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη). Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσσο.
Για το γλάσο:. Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Για το σχέδιο που θέλουμε να φτιάξουμε ας βάλουμε την φαντασία μας και ας φτιάξουμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι μαζί με τα παιδιά μας θα το χαρούν.