Η νέα τάση στις γιορτές – Στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ανάποδα

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και ο στολισμός στα πολυκαταστήματα και τα ξενοδοχεία είναι ήδη έτοιμος. Σύμφωνα όμως με τη νέα τάση της μόδας, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα φέτος είναι αναποδογυρισμένα!

Την αρχή φαίνεται πως έκανε ο Καρλ Λάγκερφελντ, που αποφάσισε να διακοσμήσει ένα αναποδογυρισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο με πούλιες, ασημένιες κορδέλες και γυάλινα στολίδια, τα οποία κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι στο ξενοδοχείο Claridge του Λονδίνου.Για να μπορέσουν να σταθούν αυτά τα δέντρα κρέμονται από την οροφή με το πάνω μέρος του δέντρου να αγγίζει το έδαφος.


Στην Αμερική η νέα αυτή τάση έχει κάνει πάταγο, με κάποια πολυκαταστήματα να πουλούν τα ανάποδα δέντρα έναντι 250 δολαρίων ενώ σε κάποια άλλα η τιμή τους φτάνει τα 1.000 δολάρια.Φυσικά, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασχολίαστη αυτή τη νέα τάση, με κάποιους να αναρωτιούνται αν είναι τέχνη ή ασέβεια. Ένας χρήστης, συγκεκριμένα, έγραψε: «Είμαστε σοβαροί; Αυτό δεν είναι τέχνη, αυτό είναι όταν βάζεις το δέντρο σου και είσαι μεθυσμένος» ενώ ένας άλλος «Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Hotel Del Coronado είναι ανάποδα! Κάποιοι το βρίσκουν καλλιτεχνικό ενώ άλλοι λένε ότι είναι ασέβεια. Τι νομίζετε;».Η παράδοση του κρεμάσματος των χριστουγεννιάτικων δέντρων ανάποδα χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, όταν οι Κεντροευρωπαίοι το έκαναν για να εκπροσωπεί την Αγία Τριάδα.

Ωστόσο, κάποιοι σύγχρονοι είδαν αυτή τη νέα τάση λίγο πιο πολιτικά. «Ειλικρινά τίποτα δεν αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μου για όλο αυτό το έτος καλύτερα από ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο» έγραψε κάποιος.

Πηγή: iefimerida.gr