2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών – Θα μυήσει τους νεότερους και θα θυμίσει στους παλιότερους

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκδήλωση πρόκειται να φιλοξενήσει δεύτερη συνεχή χρονιά το νησί μας, το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Ζακύνθου “Leone di Zante”.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ, οι λάτρεις των επιτραπέζιων που έγραψαν ιστορία (πολλά χρόνια πριν από τα έξυπνα κινητά και τα τάμπλετ) θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να παίξουν και να ξαναθυμηθούν τα θρυλικά επιτραπέζια παιχνίδια των προηγούμενων δεκαετιών: παιχνίδια με κάρτες ή φιγούρες, από το πιο σύγχρονο Game of Thrones ή το Star Wars μέχρι το θρυλικό Stratego, τις “Καστροπολιτείες”, το Dangeon Saga, το Lords of Waterdeep και πολλά ακόμη. Παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας, οικογενειακά, γνώσεων, συνδυασμούς όλων μαζί και πολλά ακόμη, όλα κλασικά και αξεπέραστα, παρά το πέρασμα των χρόνων.
Οι… “παιχνιδογνώστες” διοργανωτές θα βρίσκονται εκεί για να μας θυμίσουν παιχνίδια και κανόνες, να μας παρουσιάσουν σπάνιες εκδόσεις, να διοργανώσουν τουρνουά βετεράνων αλλά και παιδιών και μη και γενικά να προσφέρουν ένα πλήθος από δραστηριότητες για τα μεγάλα παιδιά που ακόμη λατρεύουν τα επιτραπέζια.
Η ομάδα του “Leone di Zante” από το Φλεβάρη του 2016 έχει ως σημείο συνάντησης το κέντρο της Ζακύνθου και αυτή τη στιγμή, αριθμεί 13 μέλη στην πλειοψηφία ηλικίας άνω των 30 ετών. Η συλλογή τους από επιτραπέζια παιχνίδια, αποτελείται από 350 τίτλους φαντασίας, στρατηγικής, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας, πολεμικά, οικογενειακά, με μινιατούρες, με κάρτες και με ζάρια. Κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνονται, στο δικό τους χώρο και ξενοιάζουn παρέα με τον Φρειδερίκο, τον Μάρκο Πόλο, τον Άραγκορν και όλους τους φανταστικούς και μη, ήρωες που αγαπήσαμε από παιδιά. Επιτραπέζια παιχνίδια χαμηλής, μέτριας και υψηλής δυσκολίας, ολιγόωρα και πολύωρα, που σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι “Τελικά υπάρχουν κι άλλα πολλά, πέρα από τη Monopoly και το Taboo!”.
Επιθυμία τους είναι να διευρυνθεί κι άλλο η κοινότητά τους και να φέρουν κοντά όλους τους φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών, εξερευνώντας καινούργιους τίτλους, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα! Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τα επιτραπέζια γινόμαστε ξανά παιδιά, αυτοσχεδιάζουμε, εξάπτουμε τη φαντασία μας, ακονίζουμε το μυαλό μας και ξεφεύγουμε για κάποιες ώρες από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητάς μας.