Κέικ με Λάδι και Κακάο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 gr. ζάχαρη
6 αυγά
200 gr. σπορέλαιο
½ φ.τσ. γάλα φρέσκο
¼ φ.τσ.ζεστό νερό
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

2 κ.σ κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνης γλυκιά
3 κ.σ γάλα χλιαρό

Προετοιμασία:
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό να φουσκώσουν καλά περίπου 8΄ λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε τα αρώματα και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα – σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο μισό μίγμα ρίχνουμε το κακάο και το γάλα που έχουμε λιώσει μέσα τη σοκολάτα ρόφημα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και με κουτάλι βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κουταλιές εναλλάξ το λευκό με το σοκολατένιο μίγμα δημιουργώντας το σχέδιο που μας αρέσει. Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 45΄ λεπτά.