Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
150 ml ρόφημα πράσινου τσαγιού
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
200 gr. μαργαρίνη
ξύσμα από 1 λεμόνι

Προετοιμασία:
Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και αρχίζουμε το ανακάτεμα με έναν αναδευτήρα στην αρχή κι έπειτα ζυμώνοντας με τα χέρια. Ρίχνουμε πρώτα το αφέψημα τσαγιού, έπειτα το αβγό και μετά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι, για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε. Σε μια λεία επιφάνεια, ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη μας και κόβουμε με ένα κουπ πατ τα μπισκότα μας σε ό, τι σχήμα επιθυμούμε. Τα αραδιάζουμε όλα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, με προσοχή γιατί καίγονται εύκολα. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα κι έπειτα καταναλώνουμε άμεσα ή τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από την υγρασία.