Macarons (μακαρόν)

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
250 gr. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
350 gr. ζάχαρη άχνη
8 αυγά τα ασπράδια
150 gr. ζάχαρη
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
λίγο αλάτι

Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε καλά την αμυγδαλόψιχα με την άχνη στη συνέχεια τα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την ανακατεύουμε καλά με το μίξερ, μέχρι να γίνει ψιλή. Σε ένα νέο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και 6 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μεγάλο μπολ με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις και με τη βοήθεια μιας μαρίζ διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε macarons σε κύκλους 5 εκατοστών φροντίζοντας να αφήνουμε ενδιάμεσα κενό, αφήνουμε για 25΄ λεπτά να ξεκουραστούν. Σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C, ψήνουμε για 15΄. Αφήνουμε τα macaron να κρυώσουν καλά και γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα σοκολάτας. Γεμίζουμε ανά δύο και κλείνουμε σαν σάντουιτς.