Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο στα Ιόνια

Λαμπρή είναι η προοπτική που δίνουν στο τουριστικό γίγνεσθαι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι δεκάδες χιλιάδες τουριστικοί πράκτορες και επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεση παγκοσμίως, της World Travel Market. Αυτό προέκυψε από τον απολογισμό τον οποίο έκανε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πραγματικό πόλος έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, διακεκριμένων επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας από όλον τον κόσμο που άσκησε ιδιαίτερη επιρροή στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με διπλό περίπτερο εντός του ΕΟΤ το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο σε επισκεψιμότητα από όλα τα άλλα της έκθεσης. Άλλωστε τα Ιόνια Νησιά και δη η Ζάκυνθος αναδείχτηκαν “πρωταθλητές” σε πανελλήνιο επίπεδο, για μια ακόμα φορά στα τουριστικά χρονικά, το πρώτο εννιάμηνο του 2017, στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό.

Στοχευμένη προβολή
Με επικεφαλής τον κ. Γαλιατσάτο πραγματοποιήθηκε πλήθος επαφών και σημαντικών συναντήσεων με διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, TRAVEL CHANNEL, NATIONAL GEOGRAPHIC κ.λ.π, καθώς και με Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων, με Tour Operators με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και ευρύτερες συνέργειες, αεροπορικές εταιρείες όπως η BRITISH AIRWAYS κλπ, καθώς και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας. Ο Αντιπεριφερειάρχης επίσης παραχώρησε συνεντεύξεις σε διάφορα media όπως το HELLENIC TV INTERNATIONAL, κ.λ.π, και έδωσε το στίγμα της πολιτικής της περιφέρειας για τον τουρισμό, η οποία βασίζεται σε νέες στρατηγικές, με στόχο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του τουριστικού μας προϊόντος, την άμβλυνση της εποχικότητας, τη βελτίωση της τουριστικής εισροής, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν βιωσιμότερες και να αυξηθεί το οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
Επιπροσθέτως στην έκθεση διανεμήθηκαν οι ειδικές Αγγλόφωνες εκδόσεις των γνωστών περιοδικών ‘MONEY & TOURISM’ και ‘TOURIST GUIDE OF GREECE’, οι οποίες είχαν διαφημιστικές καταχωρήσεις για όλα τα νησιά μας.

Τα μηνύματα
Τα μηνύματα για τον τουρισμό των Ιονίων Νήσων και γενικότερα για την Ελλάδα είναι πολύ αισιόδοξα για τη νέα τουριστική περίοδο (2018). Σύμφωνα με στοιχεία οργανισμών, όπως η ΑΒΤΑ (σύνδεσμος Βρετανών τουριστικών πρακτόρων) αλλά και από tour-operators, όχι μόνο της Βρετανικής αλλά και άλλων αγορών μιλούν για άνοδο των προκρατήσεων για τη νέα σεζόν, οι οποίες κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Επίσης προγραμματίζονται νέες πτήσεις για τα Ιόνια Νησιά.
Στην έκθεση συμμετείχε αρκετά μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών από όλα τα νησιά της Περιφέρειας (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) όπως ο Πρόεδρος του AOCTA και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, και η Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας.