Λαμπρά Εγκαίνια Ι. Ν. Ταξιαρχών και εις πρεσβύτερον χειροτονία διακόνου απο το Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα, με τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β` τελέστηκαν χτες Πέμπτη 23 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη με την συμμετοχή κλήρου, λαϊκών και του chief (τοπικός άρχοντας) κ. Marare.

Μετά το τέλος της Θείας Μυσταγωγίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κήρυξε το θείο λόγο στον οποίο αναφέρθηκε στην αξία και τον σκοπό της ύπαρξής του Ναού,τονίζοντας «Αγαπητοί πατέρες, αδελφοί και συλλειτουργοί, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! τελέσαμε τον αγιασμό της Αγίας Τράπεζας η οποία αφιερώνεται στην Παναγία Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Κατά την τελετή του αγιασμού διαβάστηκαν πολύ βαθιές σε νόημα προσευχές, όπου ο Ναός αναφερόταν ως τόπος της ιδιαίτερης παρουσίας του Θεού, ως τόπος όπου κατοικεί η Παναγία Τριάδα ,εδώ κρατάμε ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη μας που είναι η ενοποιός μας δύναμη.με σχολείο για εκατόν πενήντα (150) παιδιά και κέντρο σίτισης…»

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει συγχαίροντας, ταυτόχρονα,τον π. Ερμολαο τους Ιερείς τους κατοίκους της περιοχής για τις άοκνες προσπάθειές τους αλλά και τον τοπικό άρχοντα που έδωσε το παρών.

Στη συνεχεία τον λόγο πήρε ο κ.Μαραρε (τοπικός άρχοντας της περιοχής) ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και την Ελληνορθοδοξη εκκλησιά για το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ Ιωάννης τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Βενέδικτου Καταουρα.