Πονοκέφαλος ο προϋπολογισμός, τα δάνεια και τα έργα την Οικονομική Επιτροπή

Η προετοιμασία του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018 προκειμένου να καταστεί βιώσιμος και ανταποδοτικός προς τους πολίτες ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Το θέμα ήρθε με εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες πιστώσεις που λογίζονταν ως έσοδα, ουσιαστικά να μην θεωρούνται ως τέτοια.
Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, “εκείνο το οποίο εμείς θέλουμε είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε στο ταμείο παρακαταθηκών, σύμφωνα με απόφαση που έχει ληφθεί παλαιότερα. Κάνω μια έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και παντού, αυτές οι εκκρεμότητες οι δικαστικές να τελειώσουν γιατί ο Δήμος αιμορραγεί και όποιος φταίει να πληρώσει. Να έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση και επιπλέον να ξέρουμε και εμείς αν θα κάνουμε εξωδικαστικό συμβιβασμό”.
Ακόμη συζητήθηκαν και οι αποφάσεις έργων της δημοτικής ενότητας για την βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων και των δημοτικών εγκαταστάσεων και δρόμων αλλά και ο ορισμός δικηγόρων διότι σύμφωνα με τον Δήμαρχο “υπάρχουν συνεχώς δικαστικές αποφάσεις τις οποίες πρέπει να αντικρούσουμε από απαιτήσεις τρίτων που μπορεί να ξεκινάνε από το 2007 μέχρι και σήμερα”.
Σχετικά με τον ισολογισμό του Δήμου για το 2013, ο κ. Κολοκοτσάς επανέλαβε πως “με ρητή έγγραφη εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ύστερα από προετοιμασία τριών και πλέον ετών, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τους ισολογισμούς του 2014, του 2015 και του 2016, οι οποίοι έπρεπε ήδη να είχαν ψηφιστεί”.
Όπως διευκρίνισε θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών στον Τύπο, ενώ θα υποβληθεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και πρόσθεσε “Όπου και όταν χρειάζεται να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, το πράττουμε με εντιμότητα και διαφάνεια. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, άνευ αποχρώντα λόγου και από τη στιγμή που οι ενέργειές μας θα ελεγχθούν από τις κρατικές υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω”.

Κ.Μ.