Τυχεροί όσοι επισκέφθηκαν το δήμο και δεν κατέληξαν στο… νοσοκομείο

Την τύχη με το μέρος τους είχαν όσοι χτες το πρωί επέλεξαν να προσέλθουν στο Δημαρχείο προκειμένου να διεκπεραιώσουν κάποια υπόθεση, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο με το κεφάλι μπανταρισμένο.

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι στα καλά(;) καθούμενα θα τους ερχόταν τα πρεβάζια… σφοντύλι. Η αναστάτωση μεγάλη, το ίδιο τα σούσουρα και τα πειράγματα.

Κάποιοι θέλησαν να κάνουν παράξενους συνειρμούς περι κατάρρευσης για το τι μπορεί σημειολογικά να σημαίνει αυτό το συμβάν. Κάποιοι άλλοι, κάπως ποιο προληπτικοί, πως αν δεν φροντίσεις το σπίτι σου, τότε πώς να περιμένει ο πολίτης να φροντίσεις την καθημερινότητα του. Υπήρχαν, όμως, και εκείνοι που στάθηκαν στο γεγονός ότι το κτίριο του Δημαρχείου από τη στιγμή όπου “αναστηλώθηκε”, ουδέποτε φρόντισε κανείς να μπει έστω λίγη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους.

Αυξημένα κόστη για προμήθεια υλικών;, απροθυμία;, απουσία προγραμματισμού και οργάνωσης;, έλλειψη προσωπικού;, κάπου εδώ χαμένα στη μετάφραση βρίσκονται τα αίτια αυτής της κατάντιας.

“Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις”, αναφέρει μια κινεζική παροιμία και τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα αυτό που αντικρίζει όποιος, ντόπιος ή επισκέπτης, βρεθεί στο κέντρο της πόλης, του πέμπτου τουριστικού νησιωτικού προορισμού της Ελλάδας. Ενός προορισμού που δεν του αρμόζει δίπλα στην Πλατεία κόσμημα να διαθέτει ένα δημαρχείο που μοιάζει σαν την “Παράγκα του Καραγκιόζη.

Κάτι πρέπει να γίνει και σίγουρα η ευσυνειδησία που διακρίνει το Δήμαρχο δεν θα το αφήσει έτσι. Θα το δρομολογήσει όπως και τόσα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας και τότε θα ξαναχαμογελάσουμε!

Β.Μ.