Έπαιξαν κρυφτούλι και ανακάλυψαν τη γνώση στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη

Φαντασία, χρώμα, πολλά χαμόγελα περιλαμβάνει και προσφέρει το χειμερινό πρόγραμμα της Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης, με νέες δράσεις για μωρά, νήπια, παιδάκια μέχρι 12 ετών, εφήβους αλλά και ενήλικες. Δραστηριότητες καλλιτεχνικές, εικαστικές, μουσικές, στην ίδια την βιβλιοθήκη, στα μνημεία και τις ομορφιές της πόλης.

Αυτή την φορά ήρθε να διασκεδάσει παιδάκια ηλικίας πέντε έως οχτώ ετών με την δράση «Παίζουμε κρυφτούλι». Τα παιδάκια, παρέα με την νηπιαγωγό, Ελένη Χαϊκάλη έπαιξαν κρυφτό, με όλες τις έννοιες, που μπορεί να έχει αυτό.

Αρχικά, ξεκίνησαν με το, γνωστό σε όλα τα παιδιά, παιχνίδι κρυφτό, κάποιος παραδοσιακά φύλαγε και οι υπόλοιποι κρυβόντουσαν. Τα παιδάκια μπορούσαν να κρύβονται μέσα στην αίθουσα της Ξενοπουλείου βιβλιοθήκης αλλά και κάτω από υφάσματα, τα οποία τους είχε ζητηθεί να φέρουν από το σπίτι τους. Την δεδομένη στιγμή οι μικροί μας φίλοι το διασκέδαζαν πάρα πολύ, γελώντας και φωνάζοντας δυνατά.
Ακολούθησε παραμύθι που διαβάστηκε από την κ. Χαϊκάλη, το οποίο προϊδέασε τα παιδιά, για το τι πάει να πει κρυφτό. Δηλαδή, όχι μόνο για το παιχνίδι κρυφτό, αλλά και για πράγματα που θα μάθουν στην πορεία της ζωής τους ότι μπορεί να αποτελούν κρυφτό.

Όλα αυτά, η κ. Ελένη Χαϊκάλη, πραγματοποίησε μέσα σε μια ώρα κάνοντας πολλά παιδάκια χαρούμενα για ακόμη μια φορά στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη και δήλωσε στην εφημερίδα μας πως “Θα μιλήσουμε εκτός από το παιχνίδι, για κρυφτούλι με ψεματάκια, κρυφτούλι συναισθημάτων και θα το παίξουμε διπολικά, το πραγματικό κρυφτό που ξέρουν όλα τα παιδιά και το κρυφτό εντός εισαγωγικών που το μαθαίνουν μέσα στη ζωή”.

Τέλος, όλοι μαζί, σχεδίασαν έναν τοίχο από χαρτόνι και κρύφτηκαν πίσω, όπου ο καθένας σχεδίασε τον χώρο του και έπρεπε να υπολογίσει σε ποιο σημείο ακριβώς θα βρίσκεται ο ίδιος.

Ακολουθούν επίσης, αυτό τον μήνα και τα αφιερώματα για μεγάλους. Θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήρι για ενήλικες, με τον ζωγράφο, τον Γιώργο Μπράτη. Σύντομα μάλιστα, ξεκινάει μια λέσχη φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς αλλά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τις παιδικές-σχολικές βιβλιοθήκες το οποίο αποτελεί μια διάχυση γνώσεων μέσα από το αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και θα διεξάγεται μόνο μια φορά την βδομάδα. Ακόμα θα υπάρξουν και μαθήματα φωτογραφίας, για ενήλικες. Επίσης, η Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη έχει ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων και να μπορεί να γίνεται άνετα δανεισμός. Ολες οι δράσεις, χειμερινές και καλοκαιρινές, έχουν σα στόχο να φέρουν τα παιδιά, από μικρή ηλικία, μέσα στις Βιβλιοθήκες, να τα προσελκύσουν με τρόπους δημιουργικούς και ενδιαφέροντες, κυρίως μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι. Φύση, Περιβάλλον, Φιλία, Βιβλίο και Ανάγνωση, Θάλασσα, Πανανθρώπινες Αξίες έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν καλλιεργημένους ενήλικες.

Κ.Μ.