ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ | “Ανενεργή πολιτικά για το νησί, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση”

Τους αντιπολιτευτικούς τόνους ανεβάζει για μια ακόμη φορά, ασκώντας κριτική προς την περιφερειακή αρχή στην οποία καταλογίζει απραξία, μη διεκδίκηση, απουσία πολιτικής βούλησης και δυνατότητας επίλυσης σημαντικών ζητημάτων για το νησί ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και σύμβουλος της “Νέας Ιονίου Πολιτείας” Γιώργος Στασινόπουλος.
“Δυστυχώς η Ζάκυνθος ανήκει στην πιο ανενεργή πολιτικά περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της χώρας μας”, δηλώνει διαπιστώνοντας πως “από την ημέρα που η δήθεν αριστερή παράταξη “ΑΝΑΣΑ” ανέλαβε την διαχείριση της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών, είναι υπαρκτά τα φαινόμενα της απραξίας, της μη διεκδίκησης και της απουσίας πολιτικής βούλησης”.
Παρατηρεί, μάλιστα, πως είναι υποχρεωμένος σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο από την μεριά της αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει τις ίδιες επερωτήσεις και να θέτει τα ίδια θέματα προς συζήτηση γιατί “απλά δεν προσπαθεί η απούσα διοίκηση του Κου Γαλιατσάτου και της παρέας του να τα επιλύσουν. Από την αρχή της θητείας μου (αρχές του 2016) 20 μήνες τώρα δυστυχώς επαναλαμβάνω, ευτυχώς επιμένω, στην επίλυση βασικών θεμάτων της περιφέρειας και ιδιαίτερα του νησιού της Ζακύνθου που άλλωστε και εκπροσωπώ. Σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια υπάρχει έντονη παρουσία μας και διεκδίκηση μέσω εισαγωγής θεμάτων στην ημερησία διάταξη για το καλό της περιφέρειας”.
Μεταξύ των επερωτήσεων και θεμάτων που έχει υποβάλει προς συζήτηση είναι η πρόοδος των έργων της Οδικής ασφάλειας και Αλυκές – Ξύγκια , γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη, το Master plan Λιμένος, οι ενέργειες στην κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα αντιπλημμυρικά έργα, η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, οι ιδιωτικές επενδύσεις στα υδατοδρόμια, τα κλειστά χειρουργεία στο νοσοκομείο, η κατάργηση και συγχώνευση της εφορείας αρχαιοτήτων, η διαμαρτυρία για την παραβίαση των νόμων και των κανονισμών περί εκλογής περιφερειακού προεδρείου, η διαμαρτυρία για την απαξίωση του μεγάρου του διοικητηρίου και φυσικά οι παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν προβλήματα της κοινωνίας αλλά και της διαχείρισης της Περιφέρειας.
“Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες επερωτήσεις και θέματα τα έχω υποβάλει προς συζήτηση δυο και τρεις φορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και πολύ περισσότερο να έχουν προβεί σε λύσεις. Ο χρόνος τελειώνει, η υπομονή εξαντλείτε, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν”, καταλήγει ο κ. Στασινόπουλος.
Ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού επισημαίνει πως η καθημερινότητα είναι σε πλήρη διάσταση με όσα είχαν προεκλογικά είχε υποσχεθεί η περιφερειακή αρχή, δεν παραβλέπει να σταθεί και στο γεγονός πως “ο κ. Γαλιτσάτος δηλώνει υπερήφανος για έργα που είχαν δρομολογηθεί και ωριμάνσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή”.