Αγροτικές επιδοτήσεις: Μέχρι το τέλος του χρόνου η εξόφληση του μποναμά

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να προσέλθουν ξανά στα ταμεία προκειμένου να εισπράξουν την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο “πρασίνισμα”, την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ. οι αγρότες του νησιού. Αυτή είναι η δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την ευκαιρία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες.
Υπενθυμίζουμε πως τα χρήματα μπήκαν εγκαίρως στους λογαριασμούς των παραγωγών σύμφωνα με τις δηλώσεις που είχαν γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η οποία είχε δεσμευτεί για πληρωμές μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι φέτος αφορά τη μείωση του ποσού που έλαβαν οι αγρότες λόγω παρακρατήσεων της βασικής ενίσχυσης.
Ωστόσο, κάθε πέρσι και καλύτερα για τους αγρότες και στη Ζάκυνθο, που έσπευσαν στις τράπεζες να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους και διαπίστωσαν το γενναίο “ψαλίδισμα” που υπέστησαν. Το ποσό που πήραν φέτος ήταν αρκετά μειωμένο σε σχέση με πέρσι και τους “κοβει τα φτερά”, την ώρα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα ο φετινός χειμώνας. Όπως δηλώνουν οι μειώσεις αυτές δεν τους επιτρέπουν να δουλέψουν σωστά, ενώ χάνουν και πολύτιμα χρήματα ενόψει και της φετινής σοδειάς του λαδιού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλο μέρος της προκαταβολής από την βασική τους οικονομική ενίσχυση πήγε σε χρέη προς το Δημόσιο και οφειλές προς τον Δήμο ή σε άλλους φορείς, φέρνοντας τους σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

φωτο: apopsilive