ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ | Η “Νέα Πρόταση” γυρίζει σελίδα στο αύριο του εμπορικού κόσμου

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου εμπορικού συλλόγου στο νησί βρίσκονται τα μέλη του. Με προτάσεις, με όραμα για την τοπική αγορά και έτοιμοι να εργαστούν, να συνεργαστούν, αλλά και να υλοποιήσουν τις δικές τους προτάσεις, ώστε ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου να γυρίσει σελίδα στο αύριο, η “Νέα Πρόταση” μια δυνατή ομάδα, που αποτελείται από νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, αλλά και από παλαιότερα μέλη του συλλόγου που διαθέτουν την εμπειρία, διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους.
Τα μέλη της “Νέας Πρότασης”, εκφράζουν την άποψη πως με έναν καλύτερο Εμπορικό Σύλλογο θα κατακτήσουν το μέλλον καθόσον η ανάπτυξη και η εξέλιξη της εμπορικής αγοράς του τόπου μας ισοδυναμεί με οικονομική άνθιση και καλύτερο βιοτικό επίπεδο για όλους. Αυτό θέλουν για το μέλλον τους και γι’ αυτό δουλεύουν.
Στο ερώτημα “Αναρωτιέσαι γιατί να μας στηρίξεις;” εκείνο που απαντούν στον καθένα είναι “Γιατί έχουμε κοινό στόχο: την Οικονομική Ευημερία των Επιχειρήσεων μας. Έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε συγκεκριμένες δράσεις για να οδηγήσουμε την τοπική αγορά σε μια καλύτερη πορεία από αυτή που έχει σήμερα.
Όταν λέμε αγορά δεν εννοούμε μόνο την Αλεξ. Ρώμα. Αγορά είναι και η Φωσκόλου, η Τερτσέτη, ο Αγ. Παύλος, ο Αγ. Λάζαρος, η πλατεία Αγ. Μάρκου και άλλα ξεχασμένα τμήματα του νησιού μας με τα οποία αξίζει να ασχοληθούμε και να τα ενισχύσουμε. Αν δούμε με ανοιχτό μυαλό την ανάπτυξη όλων των εν δυνάμει εμπορικών περιοχών θα πετύχουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του νησιού και να κρατήσουμε τους ντόπιους καταναλωτές στη Ζάκυνθο.
Θα δημιουργήσουμε κίνητρα στους επισκέπτες του νησιού αλλά και στους ζακυνθινούς για να μπουν, να περπατήσουν και να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στην αγορά. Θα δώσουμε κίνητρα στους συναδέλφους-εμπόρους για να βελτιώσουν τις βιτρίνες τους , με βράβευση στην πιο πρωτότυπη, στην πιο καλόγουστη, στην πιο παραδοσιακή, στην πιο hi-tech, στην πιο οικολογική βιτρίνα.
Οι εμπορικοί δρόμοι πρέπει να είναι πάντα καθαροί και εύκολα προσβάσιμοι. Θα κάνουμε συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Όμως εμείς, πρώτοι από όλους, θα διαφυλάξουμε την καθαριότητα και την εύρυθμη λειτουργία των μαγαζιών μας και των χώρων γύρω από αυτά. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε πρωτότυπες θεματικές εκδηλώσεις/happenings σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προκαλούμε το ενδιαφέρον του κοινού και να τονώσουμε την κίνηση της αγοράς.
Τα δεδομένα αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται διαρκώς. Γι’ αυτό το τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου της Ζακύνθου πρέπει να το κρατάνε άτομα με σύγχρονη νοοτροπία που ακολουθούν τις εξελίξεις και μπορούν να εναρμονίσουν την τοπική αγορά μας με τον παλμό της εποχής”.