Ν. ΤΣΙΠΗΡΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ LEADER | “Οι πολιτικές αντιπαλότητες φρενάρουν την ανάπτυξη του νησιού”

Αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς, χαρακτήρισε την ένταξη της πρότασης του LEADER για τη Ζάκυνθο ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του προγράμματος Νίκος Τσίπηρας. Παράλληλα, εκφράζοντας τη λύπη του για όλους όσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις γύρω από αυτό το ζήτημα και δημιουργήσουν πρόβλημα στη διεκδίκηση του, τους ζητά να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.
Θεωρώντας επιβεβλημένη την ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για το κοινό καλό και για τους πολίτες, ο κ. Τσίπηρας δήλωσε πως “η κριτική είναι κάτι το οποίο είναι σεβαστό και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ασκήσει. Το γεγονός όμως, ότι κάποιοι προσπάθησαν με παρεμβάσεις τους, στο αρμόδιο Υπουργείο, δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα. Αυτοί που διεκδικούν δημόσιες θέσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν και έγγραφες καταγγελίες για αυτά που έχουν καταθέσει στις υπηρεσίες, ο κ. Στουφής και ο κ. Λάζαρης που έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου το πρόγραμμα αυτό, να κοπεί για την Ζάκυνθο. Θεωρώ ότι η πράξη αυτή δεν τους τιμά. Οι πολιτικές αντιπαλότητες καταδικάζουν την ανάπτυξη του νησιού. Οφείλουν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τις πράξεις και την συμπεριφορά τους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κριθούν”
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό για το νησί μας, το οποίο είχε τρέξει και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να τελεστεί ένα πολύ σημαντικό έργο και να δοθούν πολλά χρήματα από το ίδιο το πρόγραμμα.

Σημαντικές δυνατότητες
Η δυνατότητα που δίνει το πρόγραμμα Leader και οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί, είναι αυτές οι οποίες δείχνουν και αναπτύσσουν τις μορφές τουρισμού, αυτές που δίνουν την δυνατότητα να βγουν στην επιφάνεια τα χρήσιμα και τα σημαντικά που έχουμε στον τόπο μας και ουσιαστικά δεν έχουν αναδειχθεί ακόμα, όπως η ύπαιθρος, η παραγωγή μας και αυτή η φυσική ομορφιά.
Ουσιαστικά με το πρόγραμμα Leader, δίνεται η δυνατότητα σε όλους, όπως και στους δημόσιους φορείς να εντάξουν έργα, που στηρίξουν τις παραπάνω λογικές και κατευθύνσεις. “Πολλοί επαγγελματίες μπόρεσαν να εντάξουν προτάσεις ήπιας μορφής ανάπτυξης, οι οποίες θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό για την οικονομία μας, όχι τόσο για το ύψος των επενδύσεων που γίνονται, αλλά για την μορφή τους”, δηλώνει ο κ. Τσίπηρας
Οριστική ένταξη όλων των προτάσεων που έγιναν από όλη την Ελλάδα θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου με την προκήρυξη των μέτρων του προγράμματος που θα δίνουν και συγκεκριμένες κατευθύνσεις .

Αρχές του 2018
Σύμφωνα με τον ίδιο αρχές του 2018 θα ανοίξουν οι διαδικασίες για τους δημόσιους φορείς και ακολούθως για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες.
Με την ένταξη των έργων, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν περιοχές και να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, δημιουργώντας υποδομές, αφού, οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν τις προτάσεις τους εντός των αξόνων που θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να γίνουν οι επενδύσεις τους. Και προσθέτει “για τον λόγο αυτό, το πρόγραμμα, είναι ιδιαίτερα αγαπητό από όλους τους ζακυνθινούς, όμως και σε άλλες περιοχές που βλέπουμε, σε χωριά ορεινά για παράδειγμα, να γίνονται διάφορες επενδύσεις και νομίζω ότι ήταν πολύ χρήσιμο και σημαντικό”. Τέλος σημείωσε πως μια από τις προτάσεις για το Δήμο Ζακύνθου θα αφορά και την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Ξύγκια.

Κ.Μ.