Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Σαρακινάδο

Μια μυσταγωγική μουσική παράσταση αφιερωμένη στον ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης Γρηγορη Μπιθικωτση μέσα από τη μουσική παράσταση της κόρης του ίδιου του δημιουργού, συγγραφέως και ποιήτριας Αννας Μπιθικωτση με τίτλο “Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005”, θα έχουν την ευκαιρία να απολαυσουν όσοι βρεθούν την Κυριακη 22 Οκτωβριου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακιναδου.
Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις της καταξιωμένης συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση συγκλονίζουν και συγκινούν, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά διανθίζονται από μουσικές παρεμβάσεις και τραγούδια σταθμούς της 50χρονης καλλιτεχνικής πορείας του Γρηγόρη της Ελλάδας, με ταυτόχρονη προβολή σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από το προσωπικό της αρχείο.
Πρόκειται για μία παράσταση που συνεχίζεται για 17 συνεχόμενη χρονιά με αμείωτη επιτυχία έχοντας λάβει χώρα μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε 500 και πλέον πόλεις, σε ιδρύματα, στρατόπεδα και φεστιβάλ.
Είναι η παράσταση που οι κριτικοί και το κοινό που την παρακολούθησαν εκφράστηκαν για μια πανδαισία που ανοίγει νέους δρόμους στα μουσικά δρώμενα σε δημιουργικό επίπεδο, αισθητικής, αλλά και στη μεταλαμπάδευση της νεότερης μουσικής μας κληρονομιάς.
Η Άννα Μπιθικώτση μέσα από το πνευματικό έργο της, για δύο ώρες επί σκηνής μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, περίτεχνα και ευρηματικά ζωντανεύει μια ιστορία με ιστορία γνωρίζοντάς μας τη ζωή και το έργο του μύθου πατέρα της μέσα από βιωματικές και ιστορικές της μνήμες, αλλά και αφηγήσεις του ίδιου που κατέγραψε στο εν λόγω βιβλίο της.
Οι αφηγήσεις, οι κορυφαίοι συνθέτες και ποιητές που τραγούδησε ο ερμηνευτής της ρωμιοσύνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η ζωή του, η πορεία του στους δρόμους της τέχνης, η απόδοση των μεγάλων επιτυχιών του από λαϊκή ορχήστρα και διακεκριμένους ερμηνευτές, εγγυώνται για μια μυσταγωγική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Οι βιωματικές μνήμες της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση δίπλα στον μύθο πατέρα της «σεργιανούν» το κοινό μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη, από τη γέννηση του ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία. Μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας “ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”, ερμηνευτές που είχαν επιλεγεί από τον ίδιο, και χορωδία, αποδίδουν τραγούδια κλασσικών μουσικών έργων των κορυφαίων ποιητών συνθετών και στιχουργών μας που σφράγισε με τη φωνή του ο Γρηγόρης της Ελλάδας. Περίτεχνα και ευρηματικά κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλεται ανέκδοτου οπτικοακουστικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της Άννας Μπιθικώτση.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν κλασικά λαϊκά τραγούδια των συνθετών που ερμήνευσε ο “Σερ Μπιθί”.
Μια εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, που στηρίζει τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου “Το Όνειρο του Παιδιού”.