Τετ α τετ Αρχιεπισκόπου – Κοντονή μετά την κόντρα για την ταυτότητα φύλου

Θέματα σχετικά με τον πρόσφατο νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας, απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ανακοίνωσε και την συνάντηση, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο συνάντησης των δύο ανδρών. Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για το συγκεκριμένο θέμα, όπως επίσης και για τις 16 αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.
“Ενημέρωσα τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας για τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται στο νόμο για τη φυλομετάβαση, για το πολυεπίπεδο και το πολυσύνθετο αυτής της διαδικασίας. Θεωρώ ότι έγινε μία ειλικρινής συζήτηση και σε εξαιρετικό κλίμα … κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο, είκοσι λεπτά. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων φωτίστηκαν πλευρές που ενδεχομένως ήταν σκοτεινές”, δήλωσε ο κ. Κοντονής.
Τέλος, τον ενημέρωσε για την παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με τον νόμο αυτόν και έθεσε υπ’ όψιν του τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται στο νέο νόμο, αναφορικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου.
“Η θέση της Εκκλησίας για την οικογένεια είναι σταθερή και δεν δέχεται αλλαγές. Όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής”, ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγιασμό που τέλεσε στον Άρειο Πάγο.