ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ “ΞΥΓΚΙΑ” | “Πράσινο φως” από τον ΕΟΤ για

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τη διαδικασίας αδειοδότησης των πηγών στα “Ξύγκια” βρίσκεται ο Δήμος Ζακύνθου και μάλιστα σε φάση να προχωρήσουν σε μελέτη αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου. Έχει δοθεί η έγκριση από τον ΕΟΤ, όμως θα ολοκληρωθεί όταν πάρουν στα χέρια τους επίσημα την αδειοδότηση. Ωστόσο προχωρούν για την μελέτη αξιοποίησης αλλά και την ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Πρόσφατα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, συμμετείχε σε Έκθεση που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας, η οποία αφορούσε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες δίνουν μια ώθηση στον τουρισμό και μια ταυτότητα στον τόπο. Και η Ζάκυνθος συγκεκριμένα, έχει πάρα πολλά θετικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να τα αξιοποιηθούν. Εκεί, συναντήθηκαν με επιστήμονες του αντικειμένου, με τους οποίους συζήτησαν για τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αξιοποιήσουν το σχέδιο βιωσιμότητας αλλά και τη μελέτη αξιοποίησης.
Επίσης, ενημερώθηκαν για δυο ακόμη μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως ο περιπατητικός και ο ποδηλατικός. Σε αυτές, ο Δήμος Ζακύνθου έχει ξεκινήσει ήδη κάποιες ενέργειες. Έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα και έχουν καταγραφεί σε αυτήν όλα τα μονοπάτια της Ζακύνθου και όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να ενημερωθούν.
“Σημασία έχει ότι το νησί μας έχει πάνω από 1.000.000 τουρίστες γεγονός που δείχνει πως πάμε πολύ καλά σαν νησί. Αυτό που φιλοδοξούμε πέραν από αυτούς που έρχονται, είναι να μπορέσουμε να δώσουμε και στους υπόλοιπους την αφορμή να μας επισκεφτούν και να απασχοληθούν με ενδιαφέροντα αντικείμενα. Έχει αλλάξει η ονομασία “πουλάμε τουρισμό” και πλέον πουλάμε εμπειρίες και εμπειρίες έχουμε πολλές στη Ζάκυνθο που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε να τις αναπτύξουμε. Ο επισκέπτης που έρχεται εδώ θα μπορέσει να ζήσει αυτές τις εμπειρίες και να απολαύσει όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε”, δήλωσε ο κ. Τσίπηρας.
Οι εναλλακτικές αυτές μορφές τουρισμού θα ανεβάσουν το νησί μας όχι μόνο τουριστικά, αλλά και ποιοτικά. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Ζακύνθου μεταξύ των οποίων, η διάσημη παραλία του Ναυαγίου.

Κ.Μ.