ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ | Στα θρανία οι επαγγελματίες του τουρισμού

Στα θρανία, προκειμένου να γίνουν σοφότεροι πάνω σε θέματα αρμοδιότητάς τους θα καθίσουν πολύ σύντομα εκείνοι που απασχολούνται στον τουρισμό για να παρακολουθήσουν το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που διοργανώνεται για μια ακόμη φορά στο νησί.
Αδιαμφισβήτητα η είδηση της διεξαγωγής εκπαιδευτικών τουριστικών προγραμμάτων πριν κλείσει το 2017 αποτελεί πολύ ευχάριστο νέο για το νησί. Τα προγράμματα αυτά διοργανώνονται από τον δήμο τουρισμού, μέσω της επιτροπής τουρισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΣΕΤΕ. Αποτελούν εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικών κλάδων και αφορούν επαγγελματίες τουρισμού του νησιού.
Τα σεμινάρια που θα διεξαχθούν, έχουν σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε στελέχη επιχειρήσεων με τον πιο οικονομικό τρόπο. Πρόκειται, για μια σημαντική πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου για τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον τουρισμό, με την στήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου. Στόχος είναι η εγκαθίδρυση ενός Σχολείου Τουρισμού όπου σε ετήσια βάση, θα δημιουργούνται τμήματα με προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του νησιού με σεμινάρια όλων των επιπέδων, τόσο τεχνικά όσο και διοικητικά.

Τα επόμενα σεμινάρια
Ηδη έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο που είχε να κάνει με την διαχείριση των παραπόνων. Το επόμενο ακολουθεί μέσα το 2017 με θεματική ενότητα Management Masterclass ενοικιαζομένων δωματίων και θα έχει διάρκεια 2 μέρες με τον αριθμό των συμμετεχόντων α είναι 18 με αντικείμενο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να γίνουν πιο ισχυρά και να καθοδηγηθούν.
Μέσα στον Νοέμβριο επίσης θα πραγματοποιηθεί το 3ο σεμινάριο με θέμα Advance Communication Front Liners που θα αφορά στους επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με τους πελάτες. To σεμινάριο αυτό θα διαρκέσει τρείς ημέρες και ο αριθμός συμμετεχόντων θα ανέρχεται στους 16. Σημαντικό το γεγονός ότι θα λάβουν χώρα στη Ζάκυνθο, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν και ότι επιδοτούνται κατά το 70%. Φυσικά, με την έλευση της νέας χρονιάς θα διοργανωθούν νέα προγράμματα. Τον Ιανουάριο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα Digital Marketing Masterclass και θα αφορά τον ηλεκτρονικό τουρισμό, την προώθηση δηλαδή των ιστοσελίδων και πολλά άλλα ακόμη.

Κ.Μ.