Μπιφτέκια τα λατρεμένα των Φοιτητών

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΑ …………..Χρόνος 30’ λεπτά
Υλικά:
650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
½ φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
ελαιόλαδο
λίγο ρίγανη
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Προετοιμασία:
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15΄ λεπτά, να σταθεί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.
Tips
Χρησιμοποιούμε όσα χρειάζεται να φάμε τα υπόλοιπα τα τυλίγουμε καλά ένα – ένα με μεμβράνη και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μπορούμε να φτιάχνουμε και σπιτικά hamburger, ψωμάκι πάνω κάτω, τυράκι ντοματούλα, άντε βάλτε και κέτσαπ που σας αρέσει.
Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να κάνετε και γεμιστά μπιφτέκια, βάζοντας στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού ένα «μπαστούνι» τυριού.