Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Εύκολη γρήγορη και νόστιμη, ας ξεκινήσουμε από κάπου
Χρόνος 15’ λεπτά
Υλικά:
3 αυγά
100 gr. λουκάνικα της αρεσκείας σου
100 gr. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
½ ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες ή λίγο πιπεριά (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Προετοιμασία
Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες, όταν βράσουν βγάλτε τις από το νερό και αφήστε τις στην άκρη, κόψτε το λουκάνικο σε μπουκίτσες και περάστε το από το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν ψηθεί βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη, στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τις πατάτες και τηγανίστε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, σε μπολ χτυπάτε τα αυγά καλά και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Ρίχνετε τα λουκάνικα στο τηγάνι με τις πατάτες και περιχύνετε με τα χτυπημένα αυγά, σε μέτρια φωτιά αφήνετε να ψηθεί από την μια μεριά και με προσοχή γυρίζετε και από την άλλη, η ομελέτα σας είναι έτοιμη, καλή σας όρεξη.