ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | Οίκοι ανοχής σε… διαβούλευση από το δημοτικό συμβούλιο

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας θα κληθεί τελικά να αποφασίσει αν η Ζάκυνθος χρειάζεται οίκους ανοχής και μέχρι πόσες άδειες μπορεί να εκδώσει, μετά τη συζήτηση και παραπομπή του θέματος από την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Με λίγα λόγια, κανόνες για το πόσοι οίκοι ανοχής, πού και πώς, υπό ποιες προϋποθέσεις, θα λειτουργήσουν στο νησί θα θέσει το επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της αδειοδότησης οίκων ανοχής έρχεται να απασχολήσει τα δημοτικά όργανα αφού στη διάρκεια του καλοκαιριού έγινε επίσης συζήτηση και κατατέθηκε η υπηρεσιακή άποψη.
Μπορεί να μην υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή ενδιαφερόμενοι που να έχουν καταθέσει αίτηση για άδεια οίκου ανοχής, ωστόσο με έγγραφό του το αρμόδιο Υπουργείο έχει ζητήσει από όλους τους δήμους της χώρας να λάβουν τις αποφάσεις που προβλέπονται και να το ενημερώσουν σχετικά.
Παρά το γεγονός ότι έγινε ενημέρωση για το σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη να δοθούν άδειες, με βάση τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και ανάγκες, που σχετίζονται κυρίως με τον πληθυσμό και τη σύνθεσή του, την ύπαρξη στρατοπέδων, λιμανιών και βιομηχανικών μονάδων, καθώς και με την ανάπτυξη εμπορικών ή άλλων δράσεων που επιβάλλουν απασχόληση ή διέλευση ατόμων, οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί δεν θέλουν να προκληθούν εντάσεις στην τοπική κοινωνία δεδομένου ότι μια ενδεχόμενη αδειοδότηση θα πρέπει να συνοδεύεται και από το χώρο εγκατάστασης.

φωτο: Faretra