ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ | Προβλήματα δημιουργεί η δέσμευση του ΑΦΜ Δήμου και Δημάρχου

Μπορεί η τροποποίηση του προϋπολογισμού και η επιχορήγηση στο Ίδρυμα Νεότητας να αποτέλεσαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο εκείνο που δεν ξέφυγε της προσοχής καθόσον συνδέεται με τα ανωτέρω είναι η αδυναμία του Δήμου να λάβει φορολογική ενημερότητα.
Από την Οικονομική Υπηρεσία έγινε ενημέρωση και για τα πρόστιμα τα οποία έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του Δήμου αλλά και του Δημάρχου, τα οποία έχουν δεσμευθεί από τη ΔΟΥ. Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο Δήμαρχος, φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να πάρει ούτε ο ίδιος αφού έχει δεσμευθεί και το δικό του ΑΦΜ ενώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι ο Δήμος δεν μπορεί να “τρέξει” και υλοποιήσει ούτε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποκλείοντας έτσι μελλοντικές επενδυτικές δράσεις.
Ερωτηθείς για την προέλευση αυτών των ποσών, διευκρίνισε ότι ένα τμήμα τους αφορά στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το λιμεναρχείο –όχι μόνο φέτος αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια- για την έλλειψη ναυαγοσωστών στις παραλίες. Μάλιστα, εκείνο που επισημάνθηκε είναι η αναγκαιότητα άμεσης σύστασης Σχολής Ναυαγοσωστών. Αυτό θα έχει ως σκοπό και στόχο την τοποθέτηση σε όλες τις παραλίες, παιδιών από το νησί που θέλουν να απασχοληθούν σε αυτό το πόστο το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης, κάποια από τα πρόστιμα που έρχονται από το παρελθόν έχουν αποπληρωθεί με τη γνωστή μέθοδο του υπουργείου οικονομικών, που δεν είναι άλλη από τις κατασχέσεις.