ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ | Ζητούν να μπει τέλος στις κλοπές στο νησί μας


φωτο: QUALITY-AND-OUTSTANDING-LOCK-MODELS

Κάθε εβδομάδα έχουμε και ένα νέο σοβαρό περιστατικό κλοπής στο νησί μας. Οι δράστες ανεξέλεγκτοι «χτυπούν» όπου βρουν. Σπίτια και επιχειρήσεις είναι στο στόχαστρο τους και η κατάσταση χειροτερεύει. Οι κάτοικοι ανήσυχοι δηλώνουν ότι πρέπει να μπει τέλος στα κρούσματα κλοπών και ζητούν την ουσιαστική συμβολή της αστυνομίας, η οποία παρά την υποστελέχωση της προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δράστες έχουν διαρρήξει διάφορα σημεία του νησιού, αφού πήραν πολλές χιλιάδες ευρώ από σπίτι μέσα στην πόλη, ενώ και σε τουριστικές περιοχές επιτίθονται και πιάνουν στον ύπνο τους ιδιοκτήτες, ειδικά τώρα που μεγάλος αριθμός των ξένων επισκεπτών έχει αποχωρήσει.

“Ακόμα και για 30 ευρώ”
Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που είτε έχουν βρεθεί μπροστά σε μια διάρρηξη ή έπεσαν οι ίδιοι θύμα κλοπής από αγνώστους. Όπως σημείωσαν δεν σταματάνε πουθενά οι ληστές, αφού θα σπάσουν μια πόρτα και θα εισβάλλουν σε μια επιχείρηση ή ένα σπίτι μόνο και μόνο για να κλέψουν 30 ευρώ. Όσοι μάλιστα βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πρέπει να πάρουν μέτρα ασφαλείας για να γλιτώσουν από πιθανή διάρρηξη. Την επέμβαση της αστυνομίας ώστε να σταματήσουν τα κρούσματα διαρρήξεων στο νησί μας ζητούν οι κάτοικοι. Να σημειώσουμε βέβαια ότι ειδικά τη φετινή χρονιά, το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μας είναι περιορισμένο και ερευνά αναρίθμητες υποθέσεις που απασχόλησαν φέτος τη Ζάκυνθο.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΕΤΑΪ

“Κάθε χρόνο πάμε και χειρότερα. Φέτος και εμάς στο Αργάσι προσπάθησαν να μας άνοίξουν. Ηταν δυο νεαροί νωρίς τα ξημερώματα. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Ακόμα και για τριάντα ευρώ σπάνε πόρτες. Πέρσι μπήκαν στο σπίτι μου στο Βανάτο. Δεν μπορείς να αφήσεις ούτε την κοπέλα σου ή την μικρή σου αδερφή και οποιονδήποτε μόνο. Βιάζεσαι να γυρίσει φοβούμενος μην γίνει κάτι. Θα βάλουμε συναγερμό και έχουμε ήδη τοποθετήσει κάμερα για αυτόν τον λόγο”

ΈΛΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
“Βγάζουμε με πολύ κόπο τα λεφτά μας και δεν έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν έστω ένα ευρώ. Πρέπει να γίνει κάτι. Έχω ακούσει και είναι ανησυχητικό. Πρέπει να σταματήσει και να μπαίνουν να κλέβουν και να χτυπάνε. Και στο σπίτι και στο μαγαζί πρέπει να πάρω κάποια μέτρα. Έχουν γίνει κάποια κρούσματα στην αδερφή και την ανιψιά μου. Είναι δραματική η κατάσταση. Εάν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν θα ανεχτούμε οι νοικοκυραίοι αυτήν την κατάσταση με τις κλοπές”

ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΑΣ
“Το θέμα με τις κλοπές είναι μεγάλο στη Ζάκυνθο φέτος. Στο Αργάσι είχαμε αρκετά κρούσματα το καλοκαίρι, συνήθως χτυπάνε σε απομονωμένα σπίτια σε ερημικές μεριές και ο κόσμος φοβάται. Είχαμε και το κρούσμα με τον επιχειρηματία που τον χτύπησαν πολύ άσχημα με λοστό και θα μπορούσε να κοστίσει και τη ζωή του. Είναι κάτι που έχει τρομοκρατήσει και τους επιχειρηματίες. Φοβάται ο κόσμος. Ελπίζουμε η αστυνομία να κάνει το έργο της και όλα αυτά να σταματήσουν. Δυσφημείται το νησί μας”