ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΚΟ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΔΙΚΟΣ” | Πέρασε στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας αλλά άφησε κινδύνους

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει περάσει εδώ και λίγες εβδομάδες το παιδικό πάρκο “Ανδρέας Λαδικός” που βρίσκονταν πίσω από το Πνευματικό Κέντρο μετά την απόφαση να σφραγιστεί καθώς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας ως τέτοιο όντας πλησίον του ΟΤΕ.
Αυτό θα έγινε καθόσον, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άκης Ζήβας, “η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται πλησίον του κτηρίου του ΟΤΕ επι του οποίου έχουν τοποθετηθεί αρκετές κεραίες τηλεπικοινωνιών, χωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσο η ακτινοβολία που εκπέμπουν είναι επιβλαβής ή όχι για μικρά παιδιά που θα θελήσουν να παίξουν εκεί. Δεν υπάρχει άλλος χώρος ιδιοκτησίας μας που θα μπορούσε να μεταφερθεί, το πιθανότερο είναι να κλείσει και ο χώρος να επιστρέψει στην προτεραία του κατάσταση. Καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο αφού ο νόμος είναι αυστηρός και δεν θα δοθεί άδεια πλησίον σε κεραίες”.
Ωστόσο, παρά το γεγονός του οριστικού “λουκέτου” που μπήκε φαίνεται πως κάποιοι ξέχασαν ορισμένα από τα όργανα που υπήρχαν στο χώρο με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται πολλοί κίνδυνοι για τα μικρά παιδιά που εξακολουθούν να επισκέπτονται το σημείο.

Γενικό το κακό…
Το γεγονός αυτό μας έφερε στο νου την άθλια κατάσταση και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πόλη. Η τραγική έλλειψη υποδομών και κυρίως η αδυναμία στην επισκευή τους είναι χαρακτηριστική, δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζουν με σκουριασμένες βάσεις, ξεχαρβαλωμένα ή σπασμένα καθίσματα, σαθρά σκαλοπάτια, κατεστραμμένα ταρτάν. Το χειρότερο είναι ότι παραμένουν ανοιχτές για το κοινό, με αποτέλεσμα τα πιτσιρίκια, μόνα ή με τους γονείς τους να τις χρησιμοποιούν κανονικά.
Με το προηγούμενο έγγραφό τους γονείς παρακαλούσαν τον Δήμαρχο για την εκδήλωση εκείνων των πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την άμεση και ασφαλή λειτουργία όλων των υπαρχουσών Παιδικών Χαρών και ταυτόχρονα στον σχεδιασμό και υλοποίηση περαιτέρω δράσεων που θα στοχεύουν στην ψυχαγωγία των παιδιών.

Υποσχέσεις…
Υπενθυμίζουμε πως μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν την περασμένη χρονιά σε προτεραιότητα ήταν και οι παιδικές χαρές, με τον κ. Κολοκοτσά να υπόσχεται πως μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016 θα είχαν συνταχθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι σχετικές μελέτες. Αυτές αφορούν στην παιδική χαρά του Άμμου αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου και εκείνης πίσω από το Πνευματικό Κέντρο και του Κρυονερίου αρμοδιότητας Δήμου. Ακολούθως, θα ελεγχόταν από την Επιτροπή Καταλληλότητας προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη πιστοποίηση για να μην είναι κλειστές. Ωστόσο…