ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ | Μια σημαντική διοργάνωση ανάδειξης σοβαρών ζητημάτων

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση που αφορά στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο νησί μετά από πρωτοβουλία του ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου και τους Ιατρικούς Συλλόγους Πελοποννήσου.
Πρόκειται για προσυνεδριακή ημερίδα στα πλαίσια του 13ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου η οποία γίνεται για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο αλλά και πρώτη φορά εκτός Πελοποννήσου. Θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 10.30πμ στο Πνευματικό Κέντρο όπου θα παρευρεθούν ομιλητές υψηλού επιστημονικού κύρους, ο καθένας εξειδικευμένος στο αντικείμενο το οποίο θα αναπτύξει. Τα θέματα στο οποία θα αναφερθούν είναι πολύ σημαντικά, επίκαιρα και ενδιαφέρουν το σύνολο σχεδόν των ιατρών. Επίσης, σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης η οποία θα φανεί χρήσιμη για τα επιστημονικά τους προσόντα.
Ως γνωστό, το παμπελοποννησιακό συνέδριο, διεξάγεται κάθε δυο χρόνια και το διοργανώνει κάθε φορά ένας από τους ιατρικούς συλλόγους της Πελοποννήσου. Το επόμενο (2018) θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα ενώ το μεθεπόμενο, το 2020, θα λάβει χώρα στη Ζάκυνθο. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο συνέδριο θα διεξαχθεί εκτός Πελοποννήσου και σίγουρα αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία του Ιατρικού συλλόγου που διοργανώνει μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις οι οποίες εκτός από το ιατρικό, δημιουργούν τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση η Ζάκυνθος βγήκε κερδισμένη από τη διεξαγωγή του συνεδρίου στο έδαφός της, όχι μόνο γιατί ο συνεδριακός τουρισμός θεωρείται -και είναι- ο ποιοτικότερος αλλά και γιατί στο συνέδριο θα ακουστούν επιστημονικές εργασίες και ανακοινώσεις για πρώτη φορά και θα φέρουν ένα μικρό νησί της περιφέρειας στο επίκεντρο των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων. Άρα, υπάρχουν δυνατότητες, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, γιατί, ίσως, να μη διαθέτουμε τις υποδομές άλλων νησιών, αλλά έχουμε τη ζακυνθινή ψυχή, η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Ιατρικός Σύλλογος και κυρίως ο Παυλος Καψαμπέλης, όταν είχε κατά νου τη διοργάνωση αυτού του πολυθεματικού συνεδρίου σαφώς και γνώριζε πως τα επιστημονικά επιτεύγματα θα μπορούσαν να ανακοινωθούν σε οποιοδήποτε νομό της χώρας. Εντούτοις, επέλεξε το νησί για να δώσουν τη δυνατότητα να το γνωρίσουν άνθρωποι που εκτιμούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Και συνάμα να λειτουργήσει ως διαφημιστική προβολή. Και ως πρώτο βήμα εναλλακτικού τουρισμού με τη μορφή του ιατρικού και εκείνη του συνεδριακού.

Κ.Μ.

φωτο: Ta-Nea1